cadere par

Căderea părului poate avea loc din diverse motive , cum ar fi poluarea , stresul , folosirea de produse chimice cu încărcătură și de obiceiurile alimentare nesănătoase . Dacă suferiți de căderea părului , atunci primul lucru care trebuie verificat este dieta ta . Dacă nu se oferă hrana amplă pentru corpul tau , nici o cantitate de produse de îngrijire nu poate rezolva problema căderii părului .

Aici sunt de top 10 alimente care previn pierderea parului . Acestea sunt bogate în calciu și substanțe nutritive , care sunt bune pentru părul tău , precum și pentru starea generală de sănătate .

1 . Ou

Oul este încărcat cu substanțe nutritive , cum ar fi sulf , zinc , fier , seleniu , fosfor și iod . Dacă suferiți de probleme de cadere de păr , consumul de ouă timp de 15 zile poate ajuta la prevenirea într-o mare măsură . Ouăle sunt , de asemenea, bogate în vitamina B – 1 , B – 2 , B – 12 și biotină . Biotina este cunoscută ca un aliment de păr , pentru că ajută la reducerea căderii părului și stimulează creșterea părului . Puteți include ouă în dieta ta de zi cu zi .

2 . Migdale

Consumul de alimente care sunt bogate în magneziu este o modalitate foarte bună de a controla căderea părului . Migdalele sunt bogate în magneziu . Deficitul de magneziu poate duce la pierderea părului atat la bărbați cât și femei . Consumul a 4-5 migdale pe zi, vă va oferi o cantitate mare de mangan și vitamina E , care este necesară pentru prevenirea căderii părului . Alternativ, puteți aplica ulei de migdale pe păr în fiecare noapte și spălați dimineața cu un sampon . Uleiul de migdale va consolida cuticulele de păr . Acest lucru va ajuta la reducerea căderea părului și va hrăni , de asemenea, scalpul .

3 . Somon

Somonul este un pește gras , care este bogat in omega – 3 acizi grași . Acesta este un nutrient foarte important pentru tratarea problemelor de pierdere a părului . Omega – 3, acizi grași funcționează pe firul de păr și membrana celulară a scalpului nostru . Aceasta ajută la prevenirea căderii părului . Consumul de somon zi cu zi poate stimula creșterea părului și reduce căderea părului în mod eficient . Acesta va hrăni , de asemenea, scalpul profund . Corpul nostru nu poate produce acizi omega 3 , prin urmare, consumul de alimente care sunt bogate în acest nutrient este esențial . Puteți să-l aveți ca gratar , la cuptor sau proaspat preparat , în funcție de preferințe , pentru a preveni căderea părului .

4 . Spanac

Spanacul conține o cantitate mare de vitamina A și vitamina C. Ambele vitamine sunt cunoscute sub numele de balsamuri de păr naturale, deoarece acestea preven căderea părului și sporesc creșterea părului . Vitamina A este foarte bună pentru pielea capului . Astfel, aceasta este hrana foarte bună pentru cei care suferă de probleme ale căderii părului . Spanacul conține , de asemenea, omega -3 acizi , magneziu , potasiu , calciu și fier . Acestea vă ajută să aveți un scalp sănătos . Puteți mânca spanac , sub forma de salată sau gatit ca un fel de mancare . Puteți , de asemenea, bea suc de spanac pentru rezultate mai bune .

5 . Morcovi

Morcovii sunt foarte buni pentru tratarea căderii părului . Ele sunt bogate in beta – caroten , care este un nutrient important în controlul căderii părului . Consumul de suc de morcov zilnic pentru micul dejun poate da rezultate imediate în reducerea căderii părului și stimulării creșterii părului . Puteți mânca de asemenea, morcov într-o formă de salată sau în supă .