insomnia alimente

Atunci când vorbim despre rețete de casă pentru somn, multe se spun și puține se confirmă. De la ceaiuri clasice pana la cupe mici de lapte cu miere, există prea multe mituri (și unele adevăruri) pe acest subiect. Mai jos veți găsi lista de 5 alimente care ajuta in lupta cu insomnia.

Ceea ce ar trebui să mâncăm înainte de a merge la culcare:

Cireșe. Ele sunt una dintre puținele alimente naturale care contin melatonina, o substanta ideala pentru a promova odihnă bună. Potrivit unui studiu, consumul de suc ​​de vișine a condus la îmbunătățiri în calitatea și durata de somn.

Lapte. Bunica obișnuia să spună ” cel mai bun remediu înainte de a merge la culcare este un pahar de lapte cu miere ” . Și avea dreptate , dincolo de faptul că , în ultimii ani, vaci de lapte a ajuns reputație proastă . Adevărul este că laptele conține un aminoacid numit triptofan , un precursor al serotoninei chimiei creierului , ceea ce v-ar ajuta să vă relaxați .

Cereale . Deși , în general , carbohidratii sunt buni pentru dormit , nu toti au același efect. Aceasta nu este același lucru a mânca un pachet de biscuiti care consuma o parte din ” fulgi de porumb ” care conțin ” glucide bune ” . Alte opțiuni valabile, pot fi , de asemenea, quinoa , orz și hrișcă . În cazul în care acestea sunt combinate cu lapte , cu atât mai bine .

Banana . Aceasta ajută la stimularea somnului, deoarece conține magneziu și potasiu , substanțe nutritive naturale excelente de relaxare . În plus , ca și cum nu ar fi de ajuns, sunt hidratii de carbon, care, de asemenea, colaboreaza pentru o odihnă bună .

Cartofi dulci . Promovează relaxare deoarece conține nu numai carbohidrati , dar , de asemenea, acestia sunt o mare sursă de potasiu . Alte alimente care includ acest nutrient sunt fasole , papaya , și chiar cartofi ( nu prajite si cu piele ) .