Cosurile si acneea sunt una dintre cele mai grave cosmaruri pentru dcdcsorice femeie. Acestea sunt prezente din adolescenta și, uneori, chiar și după. Ele apar pe fata, spate, umeri, gât și piept. Când porii feței se înfunda datorită acumulării de sebum, celulele moarte și murdăria duce la acnee. Este destul de comuna pentru tipurile de ten gras, dar chiar și persoanele cu pielea uscata si normala, sunt predispuse la acnee.

Cele mai frecvente cauze care duc la dezvoltarea cosurilor sunt:

1. Ereditatea

Dacă aveți o problemă genetică, cosurile de pe fata vor reapărea la un moment-dat. Raționamentul genetic din spatele glandelor sebacee hiper-active, produce o mulțime de sebum, ceea ce duce la formarea cosurilor.

2. Hormonal cosuri / acnee

Cosurile sau acneea este cauzata de un dezechilibru hormonal în organism. Este un simptom foarte frecvent de PMS și are loc în timpul perioadei de menopauza, de asemenea.Cu toate acestea, există multe tratamente hormonale pentru a trata acneea la adulți în mod eficient și în condiții de siguranță.

3. Alimente grase

Acest lucru este cel mai important motiv de formare a cosurilor la generația de astăzi. Alimentele prăjite și procesate pot declansa producerea de sebum, ceea ce duce la cosuri, puncte negre.

4. Stresul

Când vă faceti prea multe griji, ele Când vă faceți griji prea mult, ea se reflectă pe piele vizibil. Stresul nu poate provoca cos singur, dar se agravează problema prin eliberarea de produse chimice inflamatorii neuropeptide. Exercitiile de zi cu zi, timp de cel puțin 20 de minute și practica yoga și meditația ajuta.

5. Produse de îngrijire a pielii

În timp ce folosesti produsele preferate de ingrijire, uitați de multe ori faptul că acestea pot provoca, de asemenea, cosuri si puncte negre. Utilizarea produselor care nu sunt potrivite pentru tipul de piele, este un complet nu-nu.