Contrar credintei populare părul alb nu este întotdeauna legat de griiiiiiiivârstă. Parul gri poate să apară la persoane tinereși în adolescență. Unii oameni încep să albeasca la 20 sau 30 de ani, acest lucru se numește albire prematură.

Cauzele albirii premature a parului

– raceli cronice
– sinuzita
– dieta
– stres
– lipsa de vitamina B, fier , cupru și iod
– ereditatea
– vopsea de par
– deficienta nutritionala
– constipatie cronica
– anemie
– dezechilibru hormonal
– boli infecțioase
– anxietatea
– intoxicatii cu metale / grele
– chimioterapie si radiatii
– boli tiroidiene
– deficit de acid folic

Simptomele albirii premature a parului

– subtierea parului
– pierderea culorii parului inainte de varsta de 35 de ani
– dureri de cap (daca parul gri este rezultatul a sinusurilor / deficienta nutritionala )

Remedii pentru albirea prematura a parului

Una dintre cele mai bune acasă căi de atac pentru albirea prematura a parului cuprinde de frunze de curry care trebuie inculse în dieta ta de zi cu zi. Alternativ , puteti pune cateva frunze de curry în ulei de nucă de cocos și se fierbe . Se strecoara uleiul si se lasa sa se ​​raceasca . Aplicați pe scalp .

Extrage sucul din frunze proaspete de legume nemuritoare . Aplicați acest suc pe păr . Se va dovedi util în păstrarea culorii inchise a părului și , de asemenea, ajuta la regenerarea lui.

Maseaza scalpul cu unt facut din lapte de vacă . Aceasta ar trebui să se aplice cel puțin două ori într-o săptămână .

Coacăzele indiene sunt benefice în tratarea albirii premature a parului . Tăiați fructele în bucăți și uscați-le . După ce se usucă , se pun in ulei de nucă de cocos , până când devine praf sau sub formă de pulbere . Se aplica pe par.

Se amesteca o lingurita de suc ​​de coacăze indian cu o lingurita de ulei de migdale și câteva picături de suc ​​de lămâie . Aplicați acest amestec pe părul dumneavoastră și păstrați-l peste noapte. Dimineața , se spală părul . Acesta este un remediu eficient pentru tratarea albirii premature a parului .

Evita făină rafinată și zahăr , băuturi răcoritoare , produse de patiserie , gem , alimente prea condimentate , mâncare caldă , ardei iute și alimente grase . Mânca multe fructe și legume proaspete . Ele sunt eficiente in tratarea albirii premature.