O dieta sanatoasa este o condiție prealabilă pentru pacienții care anemsufera de anemie. Este vital pentru tine să incluzi in dieta alimente care sunt bogate in vitamina B12, acid folic și vitamina C, pe langa fier care este cel mai important ingredient.

Mai jos am pregatit careva alimente care te vor ajuta sa scapi de anemie:

1. Spanac

Spanacul este un mare ajutor in prevenirea anemiei. Este o sursa bogata de calciu, vitaminele A, B9, E si C, fier, fibre si beta-caroten. Aceasta va ajuta la îmbunătățirea starii generale de sanatate a corpului dumneavoastră. Se constată că o jumatate de cana de spanac fiert contine 3,2 mg de fier și aproximativ 20 la suta din necesarul de fier pentru corpul unei femei. Deci, asigurați-vă că introduceti spanac in alimentatia de zi cu zi pentru a crește nivelul sângelui în corpul dumneavoastră.

2. Sfecla roșie este cunoscuta a fi foarte eficienta în lupta împotriva anemiei . Este o leguma care este umpluta cu conținut de fier . Aceasta va ajuta la repararea și reactivarea de celule roșii din sânge . Odata ce celulele rosii din sange sunt activate , furnizarea de oxigen la toate părțile corpului crește . Adăugarea de sfeclă , în orice formă , în dieta de zi cu zi va ajuta să luptati cu ușurință contra anemiei.

3 . Carne roșie. Exista un conținut bogat de fier în miel , carne de vită și alte tipuri de carne roșie . Acesta conține heme – fier , care va Inima , rinichii , ficatul și de carnea rosie sunt acele părți care conțin cantități mari de fier . Este , de asemenea, o mare sursă de vitamina B12 . Se spune că ficatul de vită are mai mult de 600 la sută din cerințele dumneavoastră de fier de zi cu zi.

4. Rosii. Vitamina C este principalul ingredient în roșii , împreună cu licopen . Vitamina C din roșii ajută la absorbția ușoara a fierului. Rosiile sunt , de asemenea, bogate in beta-caroten și vitamine E și , prin urmare, ajuta la condiționarea naturală a părului și a pielii .

5. Oua. Ouale sunt o sursa bogata de proteine ​​si contin o multime de antioxidanti , care va ajuta la stocarea de vitamine in organism atunci când suferiti de anemie . Un ou mare se spune ca, conțină 1 mg de fier și , prin urmare, consumul de zi cu zi a unui ou va ajuta în lupta împotriva anemiei .

6. Rodii. Una dintre cele mai populare fructe care contin o sursa bogata de fier si vitamina C sunt rodiile. Ele ajută la îmbunătățirea fluxului de sânge în corpul și sunt, de asemenea, foarte eficiente în tratarea simptomelor anemice , cum ar fi slăbiciune , amețeală , epuizare și chiar pierderea auzului .

6. Soia este o mare sursa de fier si vitamine . Sunt considerate a fi boabele care au conținut ridicat de fier .Conține acid fitic care previneabsorbția fierului .

7. Paine integrala

O felie de paine din cereale integrale se spune că, conțin aproximativ sase la suta din fier zilnic necesar pentru organism . Este o sursa foarte buna de fier non- hem și va ajuta organismul să lupte în mod eficient cu deficitul de fier. Cerealele integrale dinpâinea contin acid fitic care are potențialul de a inhiba fierul în organism .

8. Nucile sunt o mare sursă de fier și vă vor sa obtineti nivelul de fier din organism chiar și atunci când vă aflați în mișcare . Fisticul este cea mai buna sursa de fier , deoarece conține 15 mg de fier , în 100 de grame de nuci .

9. Fructe de mare.

Pestele va ajuta, de asemenea, în prevenirea anemiei, deoarece conține fier. Unele dintre cei mai populari pesti grasi cum ar fi somon, ton, precum și fructe de mare, cum ar fi midii și stridii sunt bogate in fier. Se spune că stridiile din Pacific conțin 7,2 mg de fier la 100 g pe portie .