Exista cazuri in care o femeie nici nu poate sti ca a ramas insarcinata. Se intampla uneori si este destul de interesant, dar este un fapt sigur. Femeia poate descoperi deodata si poate sa se bucure atunci de surpriza faptului ca poarta un bebelus in burta. Uneori este amuzant si interesant sa asculti cum au descoperit unele femei ca sunt insarcinate, insa cel mai important este sa afli riscurile acestui fapt.

Cand o femeie nu stie un timp despre sarcina ei, isi pune fetusul in pericol pentru ca nu are grija cum trebuie de el. Sunt multe lucruri de luat in calcul cand o femeie ramane insarcinata, cum sunt vitaminele prenatale. Sunt multe lucruri pe care o femeie insarcinata nu le face din cauza ca nu stie de ce ar putea sa le faca.

De exemplu, dieta. Dieta unei femei se schimba substantial pentru ca fetusul sa ramana sanatos. La fel si exercitiile fizice. Exercitiile prea grele, greutatile nu sunt recomandate deloc in cazul sarcinii, de aceea e atat de riscant.

Sunt cateva cai prin care se poate descoperi o sarcina. Daca exista o scurgere vaginala ridicata, alba la culoare si subtire in densitate, atunci e un simptom de sarcina. Se mai intampla ca atunci cand o femeie este gravida, sa aiba o infectie vaginala. In acelasi timp, in timpul sarcinii, pielea din jurul sfarcurilor se inchide la culoare, desi nu este un semn clar.

Urinarea frecventa este un alt semn al sarcinii. Poftele de mancare cresc, apare oboseala, sanii umflati. Greturile de dimineata sunt cel mai vizibil semn al sarcinii, insa. Dar nu toate femeile le prezinta. Unele nu stiu deloc si nu isi dau seama de nici o schimbare, altele nici nu vor sa mai treaca prin aceste „semne” ale sarcinii.

Femeile trebuie sa inteleaga ca daca nu exista semne vizibile, o schimbare pe care ele o intuiesc tot exista. Trebuie mare grija in timpul sarcinii, din punct de vedere al sanatatii. Viziteaza un doctor care sa iti spuna ce trebuie sa eviti si ce trebuie sa mananci pentru ca tu si fatul tau sa ramaneti sanatosi.