Aromele pot reaminti de momentele pierdute. Pot starni imaginatia si pot ridica o stare de spirit. Toata aceasta putere se emana printr-un singur miros. Nu e de mirare ca multi dintre noi cautam pretutindeni un parfum preferat.

Nasul stie. Preferintele in parfumuri vin in multe arme – o aroma favorita a cuiva poate fi neplacuta pentru alta. Studiile arata ca preferintele intr-ale mirosului depind in mod normal de lucrurile familiare sau de ceea ce am experimentat. Prin asocierea cu amintirile, ne atasam emotiile de anumite parfumuri. Parfumurile se incadreaza in functie de note, in categorii precum Oriental, floral, fructat, lemnos/pamantiu, citric. Pentru o alternativa usoara la parfum sau colonie, foloseste o lotiune parfumata. Aroma ei pare mai usoara, dar pielea va aprecia atentia.

Hidrateaza pielea. „Hidrateaza zilnic pielea” ar trebui sa fie o lege pentru oricine cu piele uscata. De fapt, e bine sa hidratezi de 2 ori pe zi, dimineata si seara. Hidratarea de seara este buna pentru ca organismul se odihneste. Nu exista o varsta specifica pentru a incepe hidratarea. Productia de sebum variaza de la om la om. Scade cu varsta, de aceea trebuie sa ne hidratam. Cele mai bune substante pentru hidratare sunt uleiul mineral, glicerina, petrolatum. Sunt de baza pentru toate cremele hidratante de pe piata.

Aromaterapie sau nu? Desi nu este dovedit stiintific, uleiurile esentiale pot afecta anumite emotii. Pentru a te simti revigorata sau stimulata, incearca eucalipt, lamaie, menta, rozmarin. Pentru un efect calmant si relaxant, ia in calcul musetelul, iasomia, lavanda, trandafirul.

Amesteca-le. Poti sa iti creezi singura lotiunile parfumate, acasa. Cumpara o lotiune fara parfum, si apoi adauga la alegere, uleiuri esentiale. Cauta-le pe cele naturale. Poti folosi o singura nota precum iasomia sau sa amesteci cateva. Depinde ce iti doresti sa simti sau sa iti amintesti!