Pe timpul iernii, corpul necesita mai multa energie, in special pentru a isi regla temperatura. Alimentatia are un rol determinant pentru sanatatea noastra, sa se adapteze in permanenta nevoilor calorice ale organismului.
Fructele, precum bananele, merele, rodiile si citricele, contribuie la asigurarea necesarului zilnic de vitamine si minerale.
Cartofii si orezul nu ar trebui deloc sa lipseasca din meniul zilnic in aceasta perioada deoarece ne vor ajuta simtitor sa eliminam kilogramele in plus. Fructele proaspete precum merele, perele, strugurii, citricele, kiwi si asa mai departe merita consumate in fiecare zi deoarece ajuta si acestea la scaderea apetitului si ofera si o serie de nutrimente utile pentru organismul nostru suprasolicitat.
Vitamina C este necesara in perioada deoarece previne virozele si creste imunitatea organismului.
Bauturile calde sunt ideale iarna. Ceaiuri, ciocolata calda, lapte cald si supele sunt obligatorii in dieta de iarna.
Lamaile au un continut mare de vitamina C, B, calciu, fosfor si fier, care sunt foarte usor asimilate de organism.
Portocalele, bogate in vitaminele A, B si C, prin consum regulat, sunt cele care ne intaresc sistemul imunitar impotriva infectiilor si ne protejeaza de raceala si gripa.
Pomelo are calitati nutritionale excelente si ajuta atat la prevenirea cat si la tratarea gripei si a racelii.