Salata de cruditati este salata recomandata pentru foarte multe diete, favorita vegetarienilor si salvarea in timpul posturilor. Salatele din cruditati se pot prepara tot timpul anului din legumele sau fructele de sezon.

Ingrediente:

3 morcovi
1 telina mijlocie
1 gulie
3 ridichi sau 1 ridiche de iarna
1/4 dintr-o varza mica alba sau rosie
1-2 ardei capia
1 ardei gras
1 legatura de marar
1-2 rosii sau 1 lamaie sau 1 mar
1 miez de nuca
1 ceapa
2 catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline
sare dupa gust

Mode de preparare:

Zarzavaturile si merele se dau prin razatoare si se lasa sa stea deoparte jumatate de ora. Cartofii se fierb, se taie in bucati, se pune sare si se amesteca si cu putin ulei.  Se face maioneza din 2 oua si mustar si se subtiaza cu zeama de lamaie.

Se amesteca maioneza cu zarzavatul si salata de cruditati este gata preparata.
La sfarsit salata de cruditati se amesteca cu uleiul de masline, cu nuca zdrobita, si se presara deasupra mararul.