Cercetarile in materie de cancer arata ca unele celule canceroase din corpul fiecaruia se dezvolta de obicei. Un studiu recent pe femei la 40 de ani a aratat ca majoritatea au avut cancer microscopic de san. Si mai socant, aproape toti oamenii la 70 de ani vor avea cancer microscopic in glanda tiroida. Angiogeneza inseamna cresterea vaselor capilare de sange care sa reproduca si sa vindece. Dar celulele maligne au nevoie de sange pentru a se multimplica, de aceea cancerul e greu de vindecat si se poate extinde rapid.
Mancarea este un medicament luat de 3 ori pe zi. „Infometarea” cancerului se face prin antio-genezia, iar cel mai important pas este regimul sanatos.
Mestecati verdeturi. Salate, legume cu frunze verzi comestibile – consumati-le mestecand, pentru a se elibera enzimele care sunt benefice.
Coaceti legumele – rosiile coapte in ulei de masline sunt mai bune decat cele crude.
Salata bok choy contine 28 de fitochimicale si vitamina A,C si K, precum si folati si calciu. Ar trebui mancata de 3 ori pe saptamana, datorita proprietatilor anti-cancer.
Pestele bogat in omega-3. Platica este foarte bogata in acesti acizi, deci consumati din plin – 3 portii pe saptamana. Portia seamana cu marimea unei palme. Pestii bogati in acizi grasi omega-3 si lipsiti de mercur, in afara de platica, sunt somonul, sardinele, tonul, heringul, pastravul.
Capsunele. Sunt pline de antioxidanti si fitochimicale care lupta impotriva cancerului de colon, de prostata, oral. Antocianinele responsabile de aceste beneficii dau nuanta capsunelor si a fructelor de padure, a strugurilor si a verzei rosii. 1 cupa pe zi este perfecta.
Rosiile. Licopeina este o fitochimicala puternica, regasita in pigmentii rosii si portocalii, mai ales in rosii. Rosiile coapte au mai multe proprietati anti-cancer decat consumate crude. Caldura schimba structura chimica a moleculei de licopeina si face ca beneficiile sa fie mai usor de asimilat de corp. Se folosesc in cura impotriva cancerului de plamani, de piele, de prostata, de stomac.