Super-mamica Angelina Jolie a ajutat cu mult la donarea a 75 de mii de dolari pentru a strange fonduri pentru o scoala de fete in Afghanistan.

Jolie a vizitat regiunea Tansgi in tara ravasita de razboaie in octombrie 2008 si instantaneu, a stiu ca trebuie sa ajute cu ceva, in felul in care era in stare. Si 18 luni mai tarziu, scoala pentru fete si-a deschis portile.

Intr-un discurs la ceremonia de deschidere, Laila in varsta de 14 ani, a multumit Angelinei si Natiunilor Unite pentru donarea banilor pentru educatie. Ea a spus: „Mereu am avut sperante si visul sa merg la scoala. Speranta de a devenit un profesor calificat a reinnascut in mine”.

Tatal fetei, Ustad, a adaugat: „Asta este ceea ce avem nevoie aici si cred ca exista o nevoie pentru fiecare comunitate, daca vrem sa construim viitorul tarii noastre – sa construim scoli si sa dobandim educatie”.

Nu incape indoiala despre generozitatea Angelinei Jolie si a lui Brad cand vine vorba de a ajuta pe cei care nu sunt atat de norocosi. Felicitari ei pentru ca ajuta tinerele fete sa aiba parte de educatia potrivita!