In zilele noastre, orice se face online, chiar si intalnirile se dau online. Nu ar trebui sa ne mire cresterea alarmanta a site-urilor de dating si cea a membrilor acestora. Din ce in ce mai multi oameni se incred in platile pe Internet, chiar prefera acest serviciu.

Intalnirile online continua sa atraga clienti mai ales ca este vorba de anonimat. Un studiu academil din 2005 in acest domeniu a aratat ca 94% dintre cei care isi dau intalniri online s-au revazut cu partenerii alesi online, si ca relatiile dezvoltate cu acestia au durat in medie cel putin 7 luni, cu 18% din ei mai mult de un an.

Totusi, tot anonimatul face din intalnirile online un risc mai mare pentru cei ce isi cauta jumatatea. De vreme ce noi analizam o mare parte din comportament, fizic si alti factori absenti in datingul online, un nebun sau o persoana care doreste sa faca rau se poate preface ca este un tip normal, iar o femeie maritata poate pretinde ca este de fapt, singura.

Datingul online poate fi amuzant daca stii sa te ghidezi dupa semnele care iti spun cand ceva nu e real. Intotdeauna este o posibilitate mare ca persoana cu care vorbesti sa fie cuplata deja. Poti deduce asta daca cel in cauza iti cere numarul de telefon, dar nu ti-l ofera pe al sau, telefoane date grabit, faptul ca nu isi spun numele complet si ca nu iti dau detalii despre familie sau prieteni.

Oamenii care insista sa le dai mailul tau de la prima discutie. Nu-ti da adresa de mail asa rapid, pentru ca site-urile au servicii de marketing care iti pot trimite spamuri.

Este normal pentru oameni sa pretinda ca sunt mai tineri sau mai batrani decat sunt. Totusi, aceste mici minciuni nu trebuie ignorate. Cel mai periculos este sa devii obsesia unor hartuitori, asa ca daca vrei sa te intalnesti cu cineva, alege un loc populat, aglomerat, public. Daca nu, nu te intalni cu el, mai ales daca pare si sinistru.

Nu cumva sa crezi ca online gasesti prieteni adevarati, posibili parteneri, si atunci cand iti cer sa ii ajuti cu bani, pentru orice motiv, tu sa accepti. Exista multi hoti pe Internet care se pricep la astfel de scamatorii. Nu e normal ca cineva sa iti ceara bani, fara sa te cunoasca in prealabil.