Sute de expozanti au vandut zilele acestea, cu ocazia Martisorului, mii de martisoare inedite si speciale, facute manual din diverse materiale, in cadrul targurilor din Bucuresti. La Muzeul Taranului Roman, la Sala Dalles, la Institutul de Geologie, la Muzeul Satului, la toate targurile oamenii s-au inghesuit sa cumpere martisoare speciale pentru oamenii speciali din viata lor.  Traditia acestea se spune ca dateaza de milenii, cand se ofereau pentru prosperitate, sanatate, un an fericit si veselie, mici obiecte simbolice: monede, firul traditional alb impletit cu rosu. Acest fir se lega de un copac, la sfarsitul lunii, pentru ca persoana care il purta sa aiba o viata la fel de bogata si frumoasa ca si copacul inflorit.

La targuri, atat tineri cat si mai in varsta au cumparat multe martisoare hand-made: din ceramica, din lut, lacuite, din margele, tricotate, din hartie, din scortisoara si seminte, din sticla, toate frumos vopsite si aranjate pentru a starni interesul cumparatorilor. De 1 martie, se spune ca baietii trebuie sa primeasca de la fete martisoare, dar regula nu se mai aplica de mult timp. Si baieti, si fete au vandut martisoare si obiecte specifice perioadei, babe si mosi din lemn sau lut sau plastic, si-au facut cadouri unii altora.

Cumparatorii, la fel, pastreaza si pentru 8 martie, Ziua Femeii. S-au vandut chiar si martisoare pretioase, din cristale sau pietre semi-pretioase, cu preturi mult mai mari decat martisoarele traditionale. Femeile au fost cele care au participat activ si s-au rasfatat cu bijuterii din metale pretioase si pietre rare, fie sub forma de obiecte care pot fi purtate tot timpul anului, fie doar de Martisor.

Primavara a inceput frumos, printre figurine, melodii de povesti si martisoare pentru toate gusturile: ghiocei, casute, floricele, figurine, toate din diferite materiale originale si inedite, atent lucrate de artistii plastici hand-made. Cu siguranta acest val al obiectelor hand-made se va mai mentine catva timp, asa ca bucura-te de cadouri speciale din partea celor dragi si ofera-le si tu un martisor din inima!