Folosirea sunetului in cursul online este un factor extrem de important in invatare. Studiile au aratat ca cursurile fara sunet sunt mai putin convingatoare si memorabile decat aceste cursuri audio in format mp3.

Fie ca este vorba de o naratiune sau de instructiuni, formatul mp3 facut in mod corect – poate imbunatati foarte mult materialele dvs. de invatare.

Cele mai de succes cursuri audio in format mp3 sunt cele care sunt cuprinzătoare și permit cursanților să se integreze pe deplin în procesul de învățare prin utilizarea unei varietăți de elemente multimedia. În multe cazuri, utilizarea sunetului în cursuri audio in format mp3 îi ajută pe cursanți să se raporteze mai eficient la informații, astfel încât aceștia să le poată stoca pentru utilizare ulterioară, care este scopul final.

Studiile au arătat că elevii care stau în clasa din spatele sălii de clasă pierd 30% din ceea ce spun cadrele didactice, deoarece nu pot auzi în mod corespunzător lecția predată în fața sălii de clasă. In combinatie cu faptul ca pierderea auzului este in crestere in randul tinerilor (o valoare estimata de 12,5% dintre studentii cu varsta cuprinsa intre 6 si 19 ani au suferit o afectiune permanenta a auzului lor din cauza expunerii excesive la zgomot, potrivit studiilor realizate de American Speech-Language Hearing Association ), este evident că formatul audio permite cursanților să se integreze mai repede în procesul de învățare.

Folositi cursuri audio in format mp3 pentru o invatare mai rapida

In mod traditional, aceste cursuri audio in format mp3 au fost folosite de cursanti de limba straina, de studentii cu dizabilitati, cu cititorii care se confrunta cu probleme sau de cei care nu stiu sa citeasca. In multe cazuri, cele mai multe cursuri audio in format mp3 s-au dovedit de succes in a ajuta acesti studenti sa acceseze literatura si sa se bucure de carti.