Sprancenele iti confera expresivitate si  defineste armonia fetei, iar daca stii sa ai grija de ele si de cum le lasi sa creasca, iti vor spori frumusetea privirii. Totul consta in forma sprancenelor, in culoare si in ingrijirea lor.

Ar trebui sa te pensezi inainte de culcare, pentru ca orice urma de roseata sa dispara peste noapte si imediat dupa dus, pentru a slabi foliculii firelor. Nu te pensa deasupra sprancenelor niciodata. Smulge firele de par individual, aproape de radacina, in directia cresterii firelor.

Forma sprancenelor o afli in functie de trasaturile fetei. Evita pensarea in exces, iar in definirea sprancenelor, alege o nuanta similara culorii tale naturale de par, putin mai deschisa in general. Daca esti blonda insa, vopseste-le intr-o nuanta mai inchisa putin.

Multe femei fac greseala de a lua prea mult din sprancene in colturile exterioare. Asta face ca persoana sa arate mereu enervata. In general, spranceana incepe de deasupra coltului interior al ochiului, are varful deasupra irisului si se termina deasupra coltului exterior al ochiului.

Foloseste pudra pentru a contura sprancenele, daca le vrei mai bine definite si pline, utilizand o pensula potrivita cu care aplici pudra scurt si usor. Creioanele ar incarca prea mult sprancenele. Pentru a le pieptana, foloseste o periuta ca cea de mascara, ridicand firele in sus. Asa observi ce fire sunt mai lungi si inestetice si pe care poti sa le aranjezi.

Dupa ce te pensezi, poti aplica pliculete de ceai usor caldute pe zona, pentru calmare.