Ceea ce mananci reflecta sanatatea unghiilor:
Lipsa vitaminei A si a calciului provoaca uscarea si casarea lor. Lipsa de proteine, acid folic si vitamina C cauzeaza agatarea unghiilor, iar dungulitele albe de pe unghii atentioneaza asupra deficientei de proteine. O lipsa a acidului hidrocloric suficient provoaca ruperea unghiilor si fragilitatea lor.
Lipsa vitaminei B12 duce la deshidratare excesiva si innegrirea unghiilor, iar o cantitate insuficienta de zinc poate duce la aparitia petelor albe de pe unghii. Casarea unghiilor poate insemna si nevoia de mai multe lichide in corp. Pielea rosie din jurul cuticulelor poate sugera un metabolism ingreunat al acizilor grasi esentiali.
Cum sa redai sanatatea unghiilor:
Sa ai o dieta formata din 50% fructe si legume pentru a asigura necesarul de vitamine, minerale si enzime. Mananca alimente bogate in sulfuri si silicon, precum broccoli, peste si ceapa. Include si alimente bogate in biotina, precum soia si cereale. Bea multa apa. Optional, poti lua si spirulina pentru continutul de zinc si vitamina B, bune pentru intarirea unghiilor. Bea suc de morcovi zilnic, este bogat in calciu si fosfor, pentru unghii puternice.
Stiai ca….? Unghiile lungi la femei sunt considerate sexi de multi oameni, dar trebuie sa fim atente. Potrivit unui studiu american facut de un specialist in bolile infectioase, unghiile mai lungi de 3 cm sunt de 5 ori predispuse sa poarte bacterii care pot cauza infectii serioase.
Cel mai bine este ca femeile cu astfel de unghii lungi sa se spele des si bine, mai ales dupa ce folosesc toalete publice, echipamente din sala de fitness etc. de asemenea, li se recomanda geluri igienice pentru maini pe baza de alcool, pentru a dezinfecta mainile si unghiile. Substantele acrilice sau alte falsuri atasate pe unghii pot purta mai multe bacterii daunatoare si sunt mai greu de dezinfectat.