Acidul hialuronic este un aliat excelent pentru ingrijirea pielii noastre. Proprietatile sale lupta impotriva pierderii de volum si a ridurilor, pe langa faptul ca are mai multe beneficii decat va puteti imagina. Va spunem tot ce trebuie sa stiti despre acidul hialuronic!

Acidul hialuronic este o substanta care se gaseste in mod natural in corpul nostru. Intr-adevar, apartine colagenului gasit in pielea noastra. Ajuta la pastrarea pielii hidratata si cu o textura suculenta. Cu toate acestea, din cauza trecerii anilor, prezenta acestei substante scade considerabil.

Mai ales de la varsta de 35 de ani, forma fetei noastre incepe sa se schimbe, tocmai datorita pierderii productiei de acid hialuronic in piele . In acest fel, observam cum pielea noastra si tesutul cel mai sensibil, precum conturul ochilor, isi pierd fermitatea si volumul. In plus, acest lucru duce la aparitia ridurilor, precum si la o imbatranire a pielii si la o accentuare a liniilor de exprimare.

In primul rand, este important sa stiti ca una dintre principalele proprietati ale acidului hialuronic este capacitatea sa de a mentine pielea hidratata: retine apa in epiderma, adica este ca si cum ar actiona cu un efect de umplere. Datorita acestei caracteristici, acidul hialuronic a devenit unul dintre ingredientele vedete pentru creme si tratamente anti-imbatranire.

Intr-adevar, pe langa asigurarea hidratarii pielii noastre, acest produs minunat va completa micile riduri si linii de expresie pe care le avem cu totii. In general, va da un aspect mai neted si mai fin fetei noastre. Pare bine, nu? Mai jos, detaliem toate proprietatile si beneficiile acidului hialuronic!

Proprietatile acidului hialuronic in medicina estetica

Era in anii ’90 , cand acidul hialuronic a inceput sa fie utilizate in produsele cosmetice ca tratament impotriva ridurilor . In aceasta zona, acidul hialuronic actioneaza din interiorul pielii. Se prezinta sub forma de flacoane injectabile. In acest fel, aceasta substanta reuseste sa restabileasca volumul initial pe fata noastra si sa ofere o hidratare in profunzime.

Un alt dintre avantajele sale mari de subliniat este ca, de asemenea, imbunatateste netezimea si luminozitatea pielii, corectand primele semne ale imbatranirii pielii si mentinand pielea noastra tanara mult timp. Tratamentele anti – imbatranire au doua functii:

Externe : sunt terapii neinvazive in care sunt utilizate seruri sau creme cu concentratii mari de acid hialuronic si sunt aplicate prin masaje faciale. Rezultatul acestui tip de tratament este o imbunatatire vizibila a aspectului si netezimii pielii. Interne: sunt terapii specializate pentru a aplica aceasta componenta din interiorul pielii noastre.

Proprietatile acidului hialuronic in produse cosmetice

In general, se crede ca aplicarea acidului hialuronic pe pielea noastra nu se poate face decat prin operatie. Cu toate acestea, produsele cosmetice au parcurs un drum lung. Astazi, nu mai este necesar sa recurgem la tratamente interne pentru a ne imbunatati pielea. Daca va plac efectele acestui produs, dar nu doriti sa urmati un tratament medical, trebuie sa stiti ca exista creme minunate care ne vor oferi rezultate profesionale.

Proprietatile acidului hialuronic in bolile articulare

Acidul hialuronic , numit si glucosaminoglican in domeniul medicamentos, nu este doar o componenta larg utilizata in tratamentele de infrumusetare. Este un produs benefic pentru tratarea artritei . Este utilizat pentru tratarea articulatiilor, deoarece este o parte fundamentala a amestecului de lichid sinovial care actioneaza ca un lubrifiant pentru genunchi, coate si falange. Va recomandam sa solicitati intotdeauna medicului dumneavoastra sa inceapa acest tip de tratament. Dar ce alte beneficii are acidul hialuronic cu boala articulara?

Favorizeaza miscarea articulatiilor si protejeaza impotriva sarcinii si greutatii corpului.

Datorita proprietatilor sale de colectare a apei, acidul hialuronic devine un fel de gelatina care ajuta la ungerea articulatiilor . In tratamentul bolilor, cum ar fi artrita, este utilizat sub forma de injectii. Acestea trebuie aplicate de medici in clinici estetice sau de specialisti in centre de reabilitare. Trebuie sa se tina cont intotdeauna ca tratamentul medicamentos trebuie sa fie ghidat de un profesionist.