Sfaturi rapide:

Pentru a preveni intinderea rujului, foloseste un creion de buze sau aplica fond de ten pe buze, mai intai, la baza machiajului.

Daca ai buze pline si mari, foloseste culori inchise, precum tente de violet, maro sau bronz. Daca ai buzele mici, evita culorile inchise.

Creionul de buze este optional, dar daca il folosesti, foloseste-l primul. Nu folosi un creion de o nuanta mai inchisa ca a rujului, pentru ca daca rujul se duce in timp si conturul nu, vei ramane cu buze urat ingrijite. Creionul trebuie sa fie neutru sau in acelasi ton cu rujul. Aplica-l de la centrul buzei superioare, spre fiecare  colt, pe marginea naturala a buzei.

Profesionistii prefera sa foloseasca o pensula pentru aplicarea rujului sau a luciului. Pensulele in general permit folosirea a mai putin ruj si o mai buna textura pe buze.

Culorile care ti se potrivesc:

Fetele blonde deschis pot folosi culoarea vinului, a fructelor de padure sau a violetului. De asemenea si culoarea cappuccino-ului. Blondele in nuante aurii ar trebui sa foloseasca nuante de piersica, caisa sau coral. Blondele cu ten masliniu ar trebui sa foloseasca nuante calde de piersica, maron sau aramiu. Brunetelor li se potriveste aramiul, culoarea scortisoarei si rosurile maronii. Roscatelor li se potrivesc marourile-piersica, scortisoara sau aramiul.