Migdalele sunt un izvor de substante active care ajuta la mentinerea sanatatii si a frumusetii noastre.
Originare din tarile asiatice, migdalele erau consumate de catre exploratorii din antichitate pentru proprietatile lor stimulante si vindecatoare.
Migdalele sunt o sursa excelenta de nutrienti sanatosi cum ar fi acizii grasi esentiali, fibre, vitamina E, magneziu, proteine, cupru, potasiu, mangan, calciu, fosfor, fier, vitamine din grupul B, riboflavina, biotina, zinc. Ele sunt de asemenea bogate in fibre, carbohidrati, lipide de cea mai buna calitate, vitamine, minerale si antioxidanti.
Migdalele contin riboflavina si L-carnitina, nutrienti care stimuleaza activitatea creierului si pot reduce, de asemenea, riscul de Alzheimer.
Ele contin peste 90% din grasimi sunt grasimi sanatoase, contribind la scaderea colesterolului LDL si prevenind ateroscleroza; Continutul uleios previne arsurile stomacale, protejand peretii stomacului.
Migdalele sunt bogate in acid folic, care este unul dintre cei mai importanti compusi ce previn malformatiile la nastere. In timpul sarcinii, migdalele sunt utilizate pentru tratamentul constipatiei, aspect frecvent observat la femeile insarcinate.