stres

Stresul este reacția organismului la orice schimbare care necesită o ajustare sau răspuns. Organismul reacționează la aceste schimbări cu răspunsuri fizice, psihice și emoționale.

Stresul este o parte normală a vieții. Multe evenimente care ni se întâmplă – și multe lucruri pe care le facem singuri – au pus accent pe corpul nostru. Corpul uman este conceput pentru a experimenta stres și pentru a reacționa la el. Stresul poate fi pozitiv, menținându-ne în alertă și gata pentru a evita pericolul. Stresul devine negativ atunci când o persoană se confruntă cu provocări continue fără relaxare între provocări. Ca rezultat , persoana devine suprasolicitată.

Stresul fără ajutor poate duce la o afecțiune numită primejdie – o reacție de stres negativ. Primejdia poate duce la simptome fizice, inclusiv dureri de cap , stomac deranjat , creșterea tensiunii arteriale, dureri în piept și probleme de somn. Cercetările sugerează ca stresul , de asemenea, poate aduce sau agrava anumite simptome sau boli.

Stresul devine , de asemenea, dăunător , atunci când oamenii folosesc de alcool , tutun , droguri sau pentru a încerca și pentru a diminua stresul. Din păcate , în loc de a alina stresul și revenirea corpului la o stare relaxată , aceste substanțe au tendința de a menține corpul într-o stare care a subliniat și provocat mai multe probleme. Luați în considerare următoarele :

Patruzeci și trei la sută din populația adultă suferă de efecte adverse asupra sănătății de la stres.

Șaptezeci și cinci la sută până la 90 % din vizitele la doctor sunt sunt pentru boli și plângeri legate de stres la serviciu.

Stresul poate avea un rol important în probleme cum ar fi dureri de cap , hipertensiune arterială , probleme cardiace , diabet , afecțiuni ale pielii , astm , artrită , depresie și anxietate .

The Occupational Safety and Health Administration (OSHA), a declarat un pericol stresul la locul de muncă.

Într-adevăr, simptomele stresului pot afecta corpul, gândurile, sentimentele și comportamentul. Fiind capabil să recunoaștem simptomele comune ale stresului vă poate oferi un salt în gestionarea lui. Stresul rămas necontrolat poate contribui la probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, boli de inimă, obezitate și diabet.