stres

Stresul poate avea o varietate de cauze, cum ar fi probleme de familie, probleme de locuri de muncă, dificultăți financiare, sănătate precară, sau chiar moartea cuiva apropiat. Este important să se cunoască cauzele, să se ia măsuri pentru a face față problemei, și pentru a aborda simptomele. Cel mai important, nu lupta cu stresul singur – cere ajutor de la un prieten și, dacă este necesar, un profesionist.

Unele situații care nu sunt negative dar pot fi încă percepute ca stresante. Acest lucru se datorează faptului că noi credem că nu sunt pregătite în totalitate pentru a face față cu ele în mod eficient.

Acceptați că există evenimente pe care nu le puteți controla .

Păstrați o atitudine pozitivă , mai degrabă decât să vă învinuiți( “Nimic nu merge bine pentru mine”, sau “Lucruri rele se întâmplă mereu cu mine “).

Gestionați-vă timpul . Acordați-vă timp pentru a face lucruri buna ; setați ceasul astfel încât să aibă mai mult timp să vă pregătească pentru un eveniment .

Faceți lucruri care sunt plăcute , cum ar fi cititul sau grădinăritul.

Ia 15-20 de minute în fiecare zi pentru a sta în liniște și să reflectați. Învățați și practicați tehnici de relaxare , cum ar fi yoga sau respirație profundă .

Exercitii regulate, mersul pe bicicletă, mersul pe jos , drumeții, jogging , sau mersul la sala de sport. Corpul tău poate lupta cu stresul mai bine atunci când este pregătit.

Evitați alcoolul și drogurile. Și nu fumați.

Mâncați mese sănătoase , bine echilibrate.

Asigură-te ca ai destulă odihnă și somn. Corpul tău are nevoie de timp pentru a se recupera de la evenimente stresante .

Caută sprijin social.