Oops! Esti un pic neindemanatica cu aplicarea fardului de obraz sau rujului? Ai exagerat cu fixativul? Anuleaza pasii gresiti cu aceste sfaturi usoare.

Tempereaza culoarea fardului de obraz. Cand ati pus prea mult fard de obraz pulbere, foloseste o perie curata, pufoasa pe obraz, apoi stergeti-l pe un prosop pentru a elimina excesul. Continua perierea pe obraz si stergeti pana cand veti obtine intensitatea dorita. Pentru blush-ul crema, neteziti usor cu o lotiune pentru a tempera culoarea.

Tempereaza fardul de ochi de cu un strat de nuanta mai deschisa peste el. Un gri luminos neutralizeaza majoritatea culorilor.
Scoateti rujurile grele. Daca v-ati incarcat buzele cu culoare (sau utilizat una gresita in intregime), aplica un gloss sau balsam incolor peste el, apoi stergeti cu un servetel. Repetati pana cand ati eliminat straturile tari.

Repara folosirea a prea mult parfum. Ati aplicat prea mult parfum? Tamponati zonele cu un tampon de vata udat cu alcool. La aplicarea parfumului, tineti flaconul cu cel putin zece centimetri distanta de piele – destul de departe, astfel incat parfumul este dispersat in zona dorita, dar nu atat de departe incat sa ramana in aer – si da-te una sau doua pulverizari.

Controleaza parul imobil din cauza gelului, spumei sau fixativului. In cazul In care produsul este pe baza ulei sau pe baza de crema (pomada, crema de styling, etc), se presara un pic de pudra de talc sau de sampon pe maini, apoi treceti-l prin parul tau. In cazul In care vinovat este un produs lipicios (volumizer, gel, fixativ), pulverizeaza parul cu putina apa si suflal sa se usuce din nou. O si mai usoara cale de a scapa de problema: prinde-l intr-o coada de cal mica sau periaza-l si-l baga In spatele urechilor. Oricum vei avea un aspect elegant si chic.