Mit 1: O rutina de ingrijire a pielii complet trebuie sa aiba trei etape.
ADEVAR: Curatare, tonifiere, apoi hidratare, dar simţiţi-vă libere pentru a sări peste al doilea pas, spune Dr. Ranella Hirsch: “Oamenii cred că tonifierea pe un ten gras este buna, dar sebumul este pentru protecţie şi organismul le produce ca răspuns la afectiuni. Cand iti cureti  pielea, aceasta reacţionează prin a elibera multa grăsime.”

Mit 2: Ai nevoie sa-ti cureti fata de cel puţin două ori pe zi.
ADEVĂR: Folosind un sapun de fata ca sa va spalati dimineata, este doar o scuză pentru a trece pielea prin mai multe produse, spune Hirsch, care sfatuieste sa evitam sapunuri antibacteriene de toate costurile pentru ca sunt prea dure pentru fata ta. “În dimineaţa, cel mai bun lucru este apă şi degetele, nu o lotiune de curatare”, spune ea.

Mitul 3: Scrub ofera stralucire pielii.
ADEVĂR: Supraexfolierea duce la producţia de uleiuri suplimentare, astfel încât strălucirea pe care o vedeţi in prima saptamana se va transforma în cele din urmă într-o masca grasa. “Pielea este de fapt un bun exfoliant pe cont propriu, asa ca va recomand rar scrub manual,” spune Hirsch.

Mitul 4: Uscarea provoaca liniile fine.
ADEVĂR: Oamenii confunda uscarea şi exfolierea cu ridurile, spune Hirsch, care sugerează netezirea vizuala cu un pic de lotiune: “Hidratarea va face ridurile sa arate mai fine, liniile sunt încă acolo, dar nu le veti mai vedea.”

Mitul 5: Trebuie să cumpăraţi crema de ochi a celei mai bune prietene de-ale tale.
ADEVARUL: “Toată lumea are probleme diferite la ochi, deci un produs nu se potriveşte tuturor”, spune dermatologul Dr. Anne Chapas. Dacă aveţi ochi umflati, alegeţi un gel (cremele grele pot stimula umflarea), cu cafeină şi stocati tubul în frigider pentru a maximiza beneficiile. Daca ai cearcane, uita-te dupa un produs cu un ingredient de iluminare cum ar fi vitamina C si un constructor de colagen ca retinolul.

Mitul 6: Lasand o masca peste noapte vă oferă mai multa economisire.
ADEVĂR: Mastile livreaza o doză puternica de ingrediente active sau umiditate repede în piele, dar exagerarea duce la iritatii sau eruptii. “Ar trebui să folosiţi lucrurile asa cum trebuie. Rareori suntem mai deştepte decât persoanele care au făcut teste clinice pentru un produs,” spune Hirsch.