Din copilarie, majoritatea fetelor viseaza sa se marite cu un tip iubitor care sa le trateze ca pe printese. In timp, atitudinea lor se schimba putin, dar majoritatea fetelor inca viseaza ca vor fi printese la nunta lor. Dar la ce varsta?

Varsta recomandata sau ideala difera de la lume la lume, de la persoana la persoana. Cea mai buna varsta la care o femeie ar trebui sa se marite este momentul in care se simte matura si pregatita atat fizic, cat si psihic, cand se simte responsabila destul pentru a fi o femeie in adevaratul sens al cuvantului.

Cercetarile arata ca acest lucru se intampla de obicei la varste mai inaintate de acum, din cauza emanciparii femeilor si cresterea puterii personale. Uneori, varsta maritisului depinde de cultura nationala. Femeile din Finlanda se casatoresc pe la 28 de ani, in timp ce femeile indience se casatoresc pe la 19 ani. Femeile din India sunt de obicei invatate ca responsabilitatea lor este sa aiba cat mai multi copii, sa nu le pese atat de mult de responsabilitatile sotului in privinta banilor. Este diferit de femeile din Finlanda, care aduc venit mai intai si au grija de casele lor, asa cum incepe sa fie in orice tara economica.

Cea mai mica varsta la care femeile se casatoresc este in Nigeria, varsta de 17 ani. Traditia spune ca femeile sa se casatoreasca cu barbati care tin casa. Rar, femeile nigeriene nu au sansa de a se marita din dragoste.

Cea mai inaintata varsta este 30 de ani, in Suedia si Danemarca. Idealurile feministe sunt populare acolo, asa ca femeile se concentreaza pe crearea si dezvoltarea unei vieti proprii inainte de incepe alta viata. Ele se educa si se angajeaza.

Din punct de vedere medical, varsta optima pentru casatorie este de 26 de ani. O femeie este matura fizic si mental pentru a face un copil si pentru a-l creste, in cadrul unei familii. Dar de cele mai multe ori te casatoresti cand simti tu, din dragoste.