Oboseala si nevoia de somn sunt printre motivele cele mai des invocate pentru a trece peste sex, spune un nou studiu national.

Sondajul national condus de Centrul de Cercetare Nationala a Consumatorilor din America a inclus 1000 de adulti intre 18 si 75 de ani, dintre care 52% femei. Cei mai multi participanti, 57% erau casatoriti sau traiau cu un partener, in timp ce 48% aveau copii mai mici de 18 ani.

Cei mai multi participanti, 81% au spus ca au evitat sexul uneori, in ultimul an. Aici sunt cele 5 motive din top pentru a nu face sex, alaturi de procentajul celor care au ales acel motiv (au putut alege mai mult de un motiv pentru acest subiect):

  1. Prea obosit/a sau din nevoia de somn: 53%
  2. Nu s-a simtit bine sau din motive de sanatate: 49%
  3. Nu era in apele lui/ei: 40%
  4. Grija copiilor sau a animalelor: 30%
  5. Jobul, munca: 29%

Economia care fluctueaza nu a fost unul dintre motivele lor. Dintre 595 de participanti care au spus ca au fost activi sexual anul trecut, 78% au spus ca economia nu a afectat periodicitatea activitatii sexuale in cuplu.

Alte lucruri care au reiesit din sondaj sunt: 45% dintre cei activi sexual au spun ca au mai planuit timpul pentru a face sex cu partenerii lor, dar doar 7% pe calendar; 56% dintre barbati spun ca se gandesc la sex zilnic, comparativ cu 19% femei; oamenii care si-ar nota sanatatea ca fiind „slaba” fac mai putin sex, dar nu inseamna ca nu se gandesc la sex; parintii copiilor mai mici de 18 ani au facut mai mult sex decat cei care nu locuiesc cu copiii.