Aloe vera este considerata a fi o planta miracol și are numeroase arbeneficii pentru pielie, sănătate și păr. Acesta este utilizata ca un ingredient cheie în alimente și în băuturi energizante. Aloe vera vine într-o varietate de forme.

Beneficiile in tratamentele impotriva caderii parului ale aceste plante, pot fi urmărite înapoi la cele mai vechi timpuri egiptene. Aloe vera contine enzime care promoveaza cresterea parului. Enzimele proteolitice gasite in aloe vera ajuta la eradicarea celulelor moarte ale pielii de la nivelul scalpului. Acțiunea keratolica a aloei veradescompune sebumul și celulele moarte ale scalpului. Proprietățile de alcalinizare echilibreaza nivelul pH-ului scalpului și al părului, care duce la creșterea în continuare a părului și reține umezeala la nivelul scalpului.

Aloe vera , de asemenea, ajută la eliminarea senzației de mâncărime și uscăciune de la nivelul scalpului proprietățile sale anti – pruriginoase . Se ameliorează , de asemenea, boli pruriginoase , cum ar fi psoriazis și eczeme a scalpului . Proprietățile enzimatice ale aloei vera permit distrugerea celulelor moarte excesive ale pielii de la nivelul scalpului . Aceasta ajută la reducerea roșeaței, mâncărimilor și inflamațiilor scalpului.

Aloe vera este, de asemenea, utilizata în tratamentul mătreții. Enzimele naturale gasite in aloe vera calmeaza si hidrateaza scalpul, care ajută la eliminarea uscăciunii scalpului care cauzeaza matreata. Astfel proprietățile sale anti-fungice atenueaza problema matretii. Acesta amelioreaza senzatia uscată și senzația de mâncărime care însoțește matreata si grasimea. Aloe vera aduce o senzație răcoritoare și răcire la nivelul scalpului.

Gelul ca substanta care se gaseste in frunze de aloe vera este similar cu keratina în compoziția chimică. Acest lucru îi permite să penetreze cu ușurință de-a lungul scalpului. Scalpul absoarbe beneficiile de aloe vera pana la 7 straturi profunde și oferă condiționare profundă la nivelul scalpului. Aminoacizii prezenți în aloe vera adăuga putere și strălucire pentru păr. Ea îmbunătățește, de asemenea, frumusetea si supletea firului de par.