Aloe vera, de asemenea, cunoscuta sub numele de “planta nemuririi”, skina fost folosita pentru o varietate de scopuri, de la cele mai vechi timpuri. Plantele aloe vera sunt de obicei găsite în regiunile africane și fac parte din specii de plante suculente. Aceasta planta nontoxica, stochează apă în frunzele sale și supraviețuiește în precipitații reduse și regiuni uscate.

Aloe Vera este bogata in 75 de substanțe nutritive, 20 de minerale, 12 vitamine, 18 aminoacizi și 200 de enzime active. Aloe vera conține vitamina A, B1, B2, B6 și B12, vitamina C și E, acid folic si niacina. Mineralele găsite în aloe vera includ cupru, fier, sodiu, calciu, zinc, potasiu, crom, magneziu și mangan. Aceste substante nutritive au un potențial enorm în aplicare interna si externa. Aceasta planta exotica conține alți compuși benefici cum ar fi polizaharide, mannans, antrachinone și lectine.

Aloe vera are mai multe proprietăți care sunt eficiente in tratarea mai multor afectiuni ale pielii, cum ar fi pielea descuamată sau uscata, boli cosmetice, și probleme ale parului si scalpului. Datorită multiplelor utilizări și beneficii pentru piele și păr, devenind un ingredient de bază în cosmetice și de îngrijire a pielii multe produse.

Proprietatea antialergica a acestei plante este utilă întratamentul diferitelor boli de piele cum ar fi eczeme , psoriazis , mâncărimi ale pielii și așa mai departe . Ele sunt utile în tratarea basicilor, muscaturilor de insecte și alte reacții alergice.

Sucul de aloe vera aprovizioneaza corpul cu substanțe nutritive esențiale care ajuta pentru a producerea si menținerea pielii sănătoase. Aceasta promovează eliminarea celulelor moarte și depune altele noi , conferind pielii o stralucire radianta .

Proprietate anti – inflamatoare ale aloei vera ajută la reducerea acneei. Ea nu vindecă complet acneea, cu toate acestea , ea reduce inflamația și înroșirea pielii într-o mare măsură . De asemenea, previne izbucnirea de acnee si a cosuri. Sucul sau gelul poate fi aplicat direct pe piele pentru a vindeca acneea. Faceți o pastă și se adaugati câteva picături de miere . Aplicați-o pe fata . Lasă timp de 15 minute si apoi clatiti cu apa.

Aloe vera gel conține doi hormoni ; Axim și giberelinelor care asigura vindecarea ranilor si proprietati anti – inflamatorii . Aloe vera cu capacitatea sa de vindecare puternica ajută la tratarea arsurilor solare la nivelul epitelial alpielii . Acesta acționează ca un scut de protecție pentru piele și vindecă pielea repede . Acesta poate fi , de asemenea, utilizata ca un tratament după bărbierit pentru proprietățile sale de vindecare poate trata mici tăieturi provocate de ras . Aloe vera , de asemenea, ajută la reducerea vergeturilor de vindecarea rănilor .

Aloe vera contine o multitudine de anti-oxidanti , cum ar fi beta-caroten , vitaminele C și E , care îmbunătăți fermitatea naturala a pielii . Acesta pastreaza pielea hidratata . Acesta îmbunătățește elasticitatea pielii , prin urmare, minimizarea aparitiei liniilor fine si a ridurilor . Astfel, împrospătează pielea și o face vibranta. Deci, pentru o piele tanara si sanatoasa , începe să utilizezi gel de aloe vera azi. Pielea neteda si stralucitoare poate fi ușor de atins prin frecarea gelului de aloe vera pe fata . Aloe vera luminează pielea și ajută la atenuarea tabacirii de soare și hiperpigmentare .

Gelul de aloe vera este extrem de benefic pentru pielea uscata. Aloe vera este un hidratant natural, din cauza conținutului de umiditate blocat în ea. Acest gel pastreaza pielea hidratata si creste elasticitatea. Acesta oferă, de asemenea, oxigen la nivelul pielii, care intareste tesutul pielii si mentine pielea sanatoasa. Mai mult decât atât, acesta hidrateaza pielea, fără a face pielea grasa, deci este perfecta pentru tenul gras. Odată aplicat, se elibereaza vitamine naturale si enzime pe piele pentru a produce un efect de hidratare profundă, care ajută la tratarea și de restabilirea echilibrulului PH-ului.