Există diferite tipuri de texturi de piele pe care le au oamenii. Unii oilioameni sunt norocosi sa aiba o piele normala, care are o combinație echilibrată de sebum, în timp ce alte tipuri de piele sunt grase sau uscate. Fiecare tip de piele are trăsătură o caracteristică. Dintre toate tipurile de piele, cei care au tenul gras sufera cel mai mult in timpul pubertatii lor și chiar în ultimii ani, acest tip de piele o capcană sigura de a prinde murdăria din cauza conținutului de sebum, ceea ce duce la formarea de puncte albe, negre, cosuri etc.

Cauzele tenului gras

Tenul gras este , de obicei, un machiaj genetic al unei persoane pentru care celulele care secreta sebum sub stratul de piele exterior secreta excesul de ulei pentru a hidrata pielea mai sus . Cauzele pentru un ten gras sunt mai multe :

Genetica este principalul motiv pentru a avea un ten gras . În cazul în care părinții au tenul gras , copiii sunt susceptibili de a dezvolta tenul gras , de asemenea .

De multe ori excesul de produse de îngrijire a pielii , cum ar fi produs de curățare dure , exfoliere și spălarea poate duce la excesul de ulei fiind secretat de glandele sebacee și care duce la tenul gras.

Variația sezonieră are , de asemenea, un rol important in ceea ce priveste excesul de sebum. Dacă există nivel ridicat de căldură și umiditate , va exista o creștere în producția de ulei in piele, pentru a proteja pielea de căldura și soare .

Din nou , atunci când aerul este uscat în timpul iernii ,pielea devine deshidratata, iar uleiul secretat este necesar pentru a compensa uscăciunea simțita .

Tenul gras ar putea fi , de asemenea, cauzat de anticonceptionale. Orice medicament ar putea produce la deshidratare, care duce la o secreție de ulei în exces pentru a compensa uscarea simțita.

Stresul are , de asemenea, un rol important. Hormonii androgeni duc cel mai mult la producția de sebum în cazul în care organismul este stresat și care ar putea duce la excesul de ulei pe piele .