Exista cateva intrebari pe care trebuie sa ti le pui despre persoana cu care te intalnesti inainte de a-i oferi o pozitie permanenta. Trei greseli se pot ierta, patru sunt cam asa-si-asa, iar peste 5, deja ajungi sa auzi „ti-am spus eu!”.

Mai intai, esti  tu centrul universului sau? E dragut sa fii ridicata-n slabi o vreme, mai ales daca ai suferit recent, dar daca deja observi ca are viata lui proprie si ii place asa, inseamna ca nu ti-o va respecta pe a ta.

Cum se poarta cu personalul? Daca e politicos si rabdator, chiar daca angajatii statului il accidenteaza, daca vorbeste frumos si multumeste ospatarului, inseamna ca merita sa-l pastrezi. Pentru ca daca e dragut cu oamenii pe care abia ii cunoaste, inseamna ca va fi si mai dragut cu tine.

Isi suna mama mai mult decat pe tine? Nu e nimic in neregula cu dragostea familiala, din contra. Insa daca isi verifica mama zilnic, fara sa aiba motiv intemeiat, inseamna ca vei apartine familiei, nu lui.

Isi inchide telefonul in timpul unei intalniri? Acest lucru este echivalentul deschiderii usii la masina, ceea ce e foarte politicos. Daca insa raspunde la telefon in timpul unui film la cinema, inseamna ca nu ii pasa de confortul altora, inclusiv al tau.

E de acord cu tot ce spui? Vrei pe cineva care are o opinie. Nu cineva care nu stie ce sa spuna, ci cineva care te aude si iti apara opiniile cand sunt siguri de asta. Studiile arata ca cuplurile care se cearta, dar stiu sa se impace au un viitor mai bun decat cuplurile care nu se cearta.

Ai vreo suspiciune ca partenerul tau este mai destept decat tine? E un lucru bun. Cele mai bune relatii sunt cele intre doi parteneri care cred despre celalalt ca este mai destept.

E prea bine ca sa fie adevarat? probabil ca e. Oricine poate citi instructiunile de ajutor dar si un partener. Fiecare are defecte, insa, o persoana sincera si oneste le va arata cand se simte bine cu tine. Un tip fals va parea fara greseli, ceea ce nu e bine. Pentru ca nimeni nu e perfect.