E incredibil ca in America, rata divorturilor este de 50%, chiar e trist. Oamenii se grabesc sa iasa dintr-o relatie fara sa incerce macar sa o faca sa mearga. Dar exista o teorie despre a invata sa mentineti lucrurile vesele inainte sa se nasca problemele, de a invata lucruri marunte pentru a mentine stresul departe. Pare imposibil? Citeste mai departe mai bine.

Comunicati – nu doar despre sentimentele voastre – ci despre ziua voastra. Povestiti despre cum va merge la lucru, despre viata unui prieten, impartasiti ce ati vazut la stiri sau intr-o revista, daca e interesant. Discutiile zilnice sunt la fel de importante pentru a ramane legati emotional.

Faceti dusuri impreuna. Nu trebuie sa fie sexuale, neaparat. In timp, devine un lucru intim, o parte din timp extra in care va petreceti timpul impreuna, doar ca se intampla sa fiti goi si la dus. Si da, se poate intampla sa va mai si distrati acolo…

Mergeti in parcuri si dati-va in leagan, jucati-va, plimbati-va. Este tineresc si amuzant de facut. Va mentine veseli si va fereste de stres. Viata reala poate fi foarte coplesitoare cu munca, facturile, treburile casnice – asa ca uneori o pauza de joaca este tot ce va trebuie ca sa va reveniti, chiar si pentru jumatate de ora.

Plimbati-va. Plimbarile de dimineata sunt un inceput frumos al zilei. Daca nu iti plac diminetile, iesiti seara. Aerul curat si exercitiul zilnic impreuna este bun pentru sanatatea voastra, cat si pentru cea a relatiei. Mersul va scapa de stres, va mentine in forma si va face sa petreceti timp impreuna.

Intalniri nocturne. Pune totul pe pauza pentru o ora-doua si planuieste sa faci ceva doar  cu iubitul tau. Poate fi vorba de o cina, de o plimbare, de mall, de orice, doar faceti-va timp pentru voi doi, fara nimeni in preajma, timp pentru glume sau distractie.

Jucati jocuri viedeo – o doza sanatoasa de competitie este mereu binevenita si poate fi un mod distractiv de a scapa de stres. Nu o luati prea in serios totusi daca unul din voi pierde, pentru ca asta distruge tot scopul jocului.

Faceti sex. Chiar daca nu vreti, trebuie sa mentineti chimia sexuala intre voi doi. Intimitatea si dovada dragostei fata de celalalt este o parte importanta a relatie voastre.