Zilele acestea , povestile despre infidelitate sunt multiple. Nu e vorba de actori, atleti, figuri publice sau altele, ci si de vecinii tai, de prietenii tai, cuplul acela dragut de la serviciu, un coleg etc. auzi aceeasi fraza trista: „nu ma asteptam la asta”. Pana si cei fericiti se tem de asta.

Multe cupluri dragute se chinuie sa se adune dupa o aventura si atat femeile, cat si barbatii, insala in numar egal. Exista anumite semne ca relatia se duce spre infidelitate. Pentru a evita acest lucru, citeste mai departe.

Avertizare: relatia este ultima pe lista de responsabilitati. A fost ceva mai important decat partenerul tau atunci cand v-ati intalnit? In acele zile, voiai sa stii tot despre el. Sansele zilelor in care sa iti doresti o ora in plus cu iubitul tau sunt minime, dar e normal. O viata de adult inseamna multe relatii si responsabilitati. Totusi, daca iti petreci timpul mai mult pe Facebook decat fata in fata cu iubitul tau, sau daca el e mai interesat in a citi ziarul decat sa asculte vestile zilei tale – trebuie sa va restabiliti prioritatile.

Avertizare: daca el e prea jos in lista ta de prioritati. Afla de ce il tai pe partenerul tau de pe lista si repara-ti comportamentul. Daca tu calatoresti prea mult in interes de serviciu si iti neglijezi partenerul, s-ar putea ca el sa alunece pe panta infidelitatii fara sa vrea. Daca iti spune ca e nefericit si ca e la risc, trebuie sa iti sacrifici mai mult din job si sa ai grija de familia ta.

Daca tu esti prea jos in lista lui de prioritati. Spune-i ca te simti neglijata. El poate ca nu e constient de actiunile sale si te face sa te simti ignorata. Ofera-i sugestii despre cum poate sa iti demonstreze activ mai multa apreciere. Fiti de acord sa va impartasiti gandurile si experientele. El trebuie sa te asculte, este cel mai important.

Avertizare: nu va mai certati. Nu poti mereu sa te vezi fata in fata cu partenerul tau. Voi doi sunteti oameni diferiti cu diferite interese, experiente de viata, tabieturi si fiecare relatie intima are momentele sale de conflict. Asa ca atunci cand unul din voi este de acord cu orice, inseamna ca exista un semn al problemelor. Partenerul care a incetat sa se mai certe a cedat si incepe sa verifice in jur. Este mai usor sa justifici satisfactia nevoilor in alta parte daca simti ca nimic in relatia voastra nu se schimba. Pentru a va reveni, trebuie sa sariti la dialog si sa treceti prin niste discutii, chiar daca sunt dureroase.

Te dai batuta. Nu ar trebui sa te dai batuta de la ideea ca se poate schimba ceva. Daca devii inactiva, poti sa fii si tu vinovata, ca si el, de esecul relatiei. Trebuie sa reactionezi, mergeti la terapeut pentru a afla cum sa va rezolvati problemele. Fiti pozitivi.