balsam cu ulei de masline

Un păr frumos joacă întotdeauna un rol important în consolidarea aspectului și personalității unui individ. De aceea, fiecare vrea să aibă părul puternic, mătăsos și strălucitor. Din păcate, părul nostru devine deteriorat cu ușurință din cauza unor factori de mediu, cum ar fi expunerea la poluare, condiții meteorologice extreme și contact direct cu razele nocive ale soarelui.

Pentru tratarea părului deteriorat, specialiștii din întreaga lume sugerează utilizarea balsamului de păr. Piețele sunt inundate cu diverse balsamuri de păr, dar utilizarea produselor naturale pe păr este mai benefică decât produsele cosmetice. Produsele naturale nu au chimicale care pot conferi efecte mai grave asupra părului.

Balsamul de păr casă poate fi preparat acasă, prin utilizarea diferitelor ingrediente naturale, cum ar fi iaurt, gălbenuș de ou, ulei de măsline și alte uleiuri esențiale. Uleiul de masline are proprietăți minunate nutritive pentru păr și piele. În special uleiul de măsline extravirgin este excepțional pentru condiționarea profundă a părului plictisitor și deteriorat.

Puteți face un balsam de păr ieftin și eficient prin combinarea de ulei de măsline cu alte ingrediente, cum ar fi miere, maioneza, lapte de cocos, chiar și cu apă plată, etc.

Balsam cu ulei de măsline pentru părul gras

Ingrediente:

  • Uleiul de masline: ½ ceasca
  • Gel de Aloe Vera: ¼ cană
  • Apă caldă: ½ ceasca
  • Lapte de cocos: 4 sau 5 picături

Instrucțiuni:

Amestecă ingredientele menționate mai sus într-un bol de dimensiuni medii și amestecă-le bine. Pentru a creea un balsam cu o aromă plăcută, se adaugă 4-5 picături de ulei esențial de lavandă în amestecul pregătit. Amestec conținutul foarte bine pentru a obține consistența dorită. Aplicați balsam pentru părul proaspăt spălat și se clăteste după câteva minute.

Balsam din ulei de măsline pentru părul uscat și normal

Ingrediente

Uleiul de masline: ½ ceasca
Miere: 2-3 linguri
Ulei de vitamina E: ¼ cană
Ulei de jojoba: ¼ cană
Avocado: ½

Instrucțiuni

Faceți un amestec prin adăugarea de miere în avocado. Apoi se adaugă restul de ingrediente, amestecul de miere și avocado și se amestecă bine. În cazul în care amestecul este prea gros, se adaugă o lingură de lapte pentru a-l face mai subțire. Utilizați acest balsam pentru a hrani părul uscat.