Intr-o relatie perfect precum in povestea  Cenusaresei, cuplurile nu se cearta niciodata si nici nu ranesc pe nimeni. Dar viata reala nu este un basm, iar in relatiile reale exista certuri, neintelegeri care se transforma in lucruri urate. Cum sa rezolvi micile discutii in contradictoriu?

Unii oameni prefera sa discute imediat dupa o cearta, pentru ca isi dau peste cap armonia programului zilnic, iar altii au nevoie de timp sa reflecte asupra gandurilor si sentimentelor sale. Daca sunteti diferiti din acest punct de vedere, stabiliti o ora la care sa reveniti si sa vorbiti, astfel veti avea ragaz si nici nu va dati programul peste cap. In plus, de obicei cearta deja se uita dupa un timp!

Ego-ul este o problema majora intr-o cearta. El te face sa te aperi si sa refuzi ca ai gresit. Incearca sa lasi deoparte cat poti ego-ul si sa ai rabdare, sa il asculti pe celalalt. Daca faci asta, de obicei, cearta se duce in directia buna si pana si partenerul se va simti mai bine in legatura cu tine. Castigi teren chiar si cand lasi de la tine.

Actiunile vorbesc mai mult decat  cuvintele. Cand situatia devine tensionata, daca faci anumite gesturi de dragoste sau de afectiune fata de partener, deja aplanezi conflictul si calmezi spiritele. O imbratisare anuleaza o cearta!

Ar trebui ca niciodata sa nu adormiti certati. Toata energia negativa se va transforma pentru amandoi intr-un somn greu si nelinistit. Cel mai frumos si simplu este sa rezolvi cearta prin a ierta si a imbratisa persoana de langa tine, chiar daca o faci in gand.

Certurile mai pot aparea si in urma transformarii relatiei intr-un parteneriat plictisitor, cand dragostea dispare si vezi numai certuri si reprosuri. Aici, totul se datoreaza faptului ca iti lipseste afectiunea si te simti neajutorata. Cea mai buna solutie este sa va relaxati, sa mergeti intr-o excursie, sa scapati din monotonie.

Compromisul este mereu prezent intr-o relatie pentru ca lucrurile trebuie sa mearga din ambele laturi. Un  cuplu trebuie sa stie cand sa dea si cand sa ia. Amintiti-va ca va iubiti, ca va respectati si va doriti o relatie impreuna.