dieta de toamna

Toamna este o perioada foarte buna pentru a-ti schimba regimul alimentar si a incerca un nou mod de viata, mai sanatos si mai apropiat de nevoile corpului tau. Vremea rece si bunatatile pregatite pentru iarna te imbie si mai mult la adoptarea unei diete neprietenoase cu silueta, de aceea trebuie sa fii realista si sa-ti vezi interesul.

Dieta de toamna, bogata in fructe si legume de sezon, aduce un plus de vitamine, minerale si fibre in organism, cu un continut caloric destul de scazut. Astfel, ne incarcam bateriile pentru sezonul rece si scapam de kilogramele in plus acumulate in concediu.

Micul dejun poate fi constituit din cereale integrale amestecate cu iaurt si un pahar de suc de morcovi sau un ou fiert cu doua felii de paine integrala. La pranz poti vervi un gratar de piept de curcan cu legume sau cartofi la cuptor cu putina branza degresata. Cina ar trebui sa fie mai usoara asa ca orienteza-te spre legume la gratar sau facute la aburi sau o salata de morcovi, cu telina si un pipt de pui fiert.