Parul nostru este în mod constant supus la stres, fie de la factori parrrrrrrrexterni, fie prin utilizarea de produse chimice. Toti acesti factori pot avea un impact negativ asupra sanatatii parului, astfel, încercarea de a mentine sau a restabili starea de sanatate a parului este o necesitate.

Tratamente naturale de par facute in casa pot face cu siguranta treaba, deci poti afla cateva retete interesante si usor de utilizat pentru a stimula frumusetea firului de par.

Este un fapt bine cunoscut faptul ca numai un par sanatos arata fabulos si poate fi usor de aranjat. Ideea de a-ti incarca parul cu substante chimice nu este la fel de atragatoare, acesta este motivul pentru alternativele mai sanatoase care au devenit extrem de populare.Natura ne-a oferit tot ce ne trebuie pentru a supravietui, iar ingredientele continute în plante, fructe, legume, pot avea o varietate de proprietati benefice pentru sanatatea noastra, precum si a parului nostru. Daca doriti sa recastigati stralucirea parului, adoptati o dieta sanatoasa, folositi produse de ingrijire a parului destinate tipului dvs. de par si aplicati un tratament de par saptamanal.

Daca sunteti în cautarea unui tratament natural care sa redea flexibilitatea, stralucirea si vitalitatea firului de par, trebuie sa ne indreptam atentia catre germenii de grau. Germeni de grau sunt bogati in vitamina E, benefici ingrijirii parului. Se pun germenii intr-un bol cu apa calda pentru aproximativ 5 minute. Se scurge apa si se aplica germenii de grau pe parul ud pentru 5 minute, apoi clatiti bine.

Daca parul tau este uscat si devine static, trebuie sa folositi un ou si o ceasca de iaurt pentru a crea o masca hranitoare care va reduce electricitatea statica din parul tau. Se amesteca cele doua ingrediente si se maseaza scalpul cu amestecul obtinut. Lasati pentru aproximativ 5 minute, apoi clatiti-l cu apa calduta.

Sucul de lamaie si otet de mere este un tratament excelent pentru parul gras. Parul gras îsi pierde stralucirea destul de repede si aceste doua ingrediente pot ajuta cu siguranta parul sa arate uimitor. Folositi  suc de lamaie sau otet de mere care se dilueaza mai întai cu apa calduta înainte de clatire.

Parul nostru este în mod constant supus la stres, de la factorii externi, produsele de hair styling si produsele chimice continute de produsele de hair styling, deci restabilirea umiditatii din cand in cand este o necesitate, mai ales daca simtiti ca parul devine uscat si lipsit de stralucire. Uleiul de masline este un ajutor perfect pentru parul tau, astfel încat se aplica ulei de masline pe care l-ati încalzit în prealabil (asigurati-va ca nu este fierbinte, pentru a evita arderea lui). Infasurati un prosop cald in jurul parului si lasati aproximativ 20 de minute. Spalati-va parul ca de obicei.