O infectie a sinusurilor, de asemenea, numita sinuzita, poate fi sinsnsnscauzată de un virus sau o bacterie. De cele mai multe ori, antibioticele nu sunt necesare pentru a trata sinuzita deoarece infecția dispare de la sine.

Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor avertizează împotriva utilizării antibioticelor decât dacă este absolut necesar, deoarece excesul poate duce la rezistenta la antibiotice. Dacă  suferiti simptome ale unei infectii a sinusurilor, care includ congestia nazală, dureri de cap, drenaj la nas și tuse, încercați sa tratati starea dumneavoastră de acasă.

Dacă dezvoltati febră ridicată, dureri severe, confuzie, o agravare a simptomelor sau umflături în jurul ochilor, consultați medicul dumneavoastră imediat.

1. Umeziti pasajele nazale pentru a ajuta la ameliorarea congestiei, recomandă Drugs.com. Rulați un umidificator in dormitor, inhalati aburul de la un duș fierbinte sau folositi picături saline nazale.

2. Aplicati un prosop cald, umed la frunte și obraji. Acest lucru poate ajuta la desfacere mucusului din sinusuri și nas care produc presiunea inconfortabila.

3. Bea multe lichide pentru a subtia secretiile nazale. Încercați ceai cald, apă sau sucuri de fructe. Dacă aveți o durere în gât de la infectia sinusurilor, încercați să amestecati miere si suc de lamaie in ceai sau apa calda pentru a reduce durerea.

4. Flositi medicamente pentru ameliorarea simptomelor după cum este necesar, sugerează MayoClinic.com. Antialgice, cum ar fi acetaminofen sau ibuprofen poate reduce febra si reduce disconfortul. Decongestionantele pot ușura temporar congestia dumneavoastră.