Daca va pomeniti cu o răceală sau gripă, sinusurile pot bloca mucusul, gingierceea ce face dificila respiratia pe nas si crearea unei presiuni intense în spatele ochilor.

Inflamarea membranelor sinusale, cunoscuta sub numele de sinuzita, adauga la problema , blocarea drenajului. Antiinflamatoarele si decongestionantele prescrise pot reduce congestia, dar unii oameni prefera remedii naturale in locul medicamentelor. Radacina de ghimbir a avut un rol esențial în vindecarea pe bază de plante de secole, și ar putea ușura congestia sinusurilor dar suna medicul dumneavoastră dacă simptomele persistă sau dacă aveți edem facial, durere de cap severă sau febră.

Radacina de ghimbir, rizomul de plante officinale Zingiber, conține multe elemente constitutive, inclusiv uleiurile volatile, zingiberene, gingerol, shogoal, și principiile înțepător, în conformitate cu “PDR pentru Medicamente din plante.” Planta poate avea proprietati anti-inflamatorii antibacteriene în afară de a fi un antiemetic, ceea ce înseamnă că ar putea reduce greața și vărsăturile.

Deși nu există nici o cercetare științifică care confirmă beneficiile radacinei de ghimbir pentru congestia sinusurilor, “Enciclopedia Gale de Medicina Alternativa”, raportează că planta poate elibera secretii pentru a promova drenajul mucusului. Ca un anti-inflamator, ghimbirul poate reduce, de asemenea, membrane sinusale umflate pentru a ajuta la compensare pasajelor sinusurilor si reducerea presiunii sinusurilor.

Radacina de ghimbir este disponibila în mai multe produse alimentare de zi cu zi, inclusiv ghimbir, ceai de ghimbir, supe din Asia și în bere de ghimbir. Subțierea și creșterea secrețiilor de mucus, cu toate acestea, depinde de efectul uleiurilor volatile. Soarbe ceai de ghimbir fierbinte, obținut prin adăugarea de o cana de apa clocotita peste 2 lingurite de radacina de ghimbir ras fin și înmuiere timp de 10 minute. Nu ai nevoie de tulpina de ceai. Savureaza o ceașcă de ceai de ghimbir fierbinte la fiecare două ore, nu trebuie să depășească 6 g de radacina de ghimbir pe zi.