Congestia apare ca urmare a blocajelor din sinusuri. Sinusurile dvs. se cinamonaflă în frunte, obraji și în spatele ochilor. Blocajele pot fi cauzate de bacterii, fungi sau un virus și duc la presiune și durere facială. Ați putea fi capabil de a atenua sinusurile înfundate cu ajutorul  scorțișoarei.

Cu toate acestea, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a va angaja în orice remediu pentru congestia sinusurilor.

Antibacterian
Scortisoara a fost folosita ca un remediu pentru raceala, gripa, dureri în gât, congestie și alte probleme respiratorii de mii de ani, din cauza componentei sale antibacteriene. Componenta sa antibacteriana este derivata din uleiul esențial din scoarță și frunze sale, în conformitate cu Antioxidantii-pentru-Sănătate-și-Longevitate.com. Coaja uscata in interior are, de asemenea, calități medicinale. Scorțișoara funcționează ca un agent antibacterian prin facilitarea distrugerii de microbi și bacterii dăunătoare. Bacteriile din sistemul respirator superior pot provoca inflamarea membranelor și obstacole nazale, care duc la congestia sinusurilor.

Anti-inflamator
Inflamarea membranelor le face sa devina mai groase. Membranele sinusurilor inflamate reduc coridorul de aer pentru a fi inhalat și expirat prin nas. Deoarece scortisoara este un anti-inflamator, aceasta poate fi folosita pentru a calma membranele care căptușesc sinusurile și vă va permite să respirati mai ușor.

Inhalarea aburilor din ceaiul de scortioara este o metoda buna de a introduce acest ingredient in organism, dar poate fi, de asemenea, a băut într-un ceai. Temperatura fierbinte a ceaiului este un beneficiu suplimentar, deoarece lichidele calde subtiaza mucusul pana il elimina din organism.