Sprancenele cu o forma frumoasa vin in armonie cu forma fetei, mai intai. O spranceana perfecta incepe de deasupra coltului intern al ochiului, se arcuieste deasupra irisului si coboara spre coltul extern al ochiului. Mici modificari bine in functie de forma fetei, insa.

Fata ovala: mentine linia sprancenei naturala, pensand doar firele dintre sprancene si cele „neascultatoare”. Orice forma naturala de sprancene merge perfect cu o fata ovala, pentru ca este forma ideala. Uita-te la Jennifer Aniston, de exemplu.

Fata rotunda: alege forma corecta de sprancene arcuite, arcuindu-ti spranceana cat mai sus, iar segmentul care coboara sa fie cat mai mic. Astfel, iti va ridica privirea si vei parea mai tanara.

Fata lunga: penseaza sprancenele cat mai putin arcuite, pentru a da iluzia de fata ovala. Sprancenele arcuite atrag atentia asupra formei lungi a fetei.

Fata in forma de inima: rotunjeste sprancenele cu arcuiri usoare deasupra irisilor, pentru a „inmuia” forma de inima a fetei. Ia ca exemplu pe Julia Roberts.

Fata patrata: lasa-ti sprancenele groase pentru fetele cu o linie puternica a maxilarului. Aliniaza varful sprancenei in linie cu cel mai larg unghi al maxilarului pentru a balansa forma patrata a fetei.

Si culorile joaca un rol important aici. Nuantele de maro inchis, merg pentru femeile cu ten masliniu. Nuantele de gri merg pentru femeile afro-americante, iar nuantele blonde pentru femeile cu ten deschis la culoare.