Stevia este un aliment vegetal cu un rol de vindecator pentru organism. Nu numai ca nu mareste nivelul zaharului din sange, ba chiar determina scaderea acestuia daca este prea mare. Sper deosebire de zahar, nu favorizeaza inmultirea bacteriilor nesanatoase si a ciupercilor, care pot infecta organismul cauzand probleme serioase.

Bogata in vitamine si saruri minerale (potasiu, magneziu, calciu şi fier ), stevia este usor de digerat. Nutritionistii recomanda dieta cu stevie in tratamentul diferitelor afectiuni, printre care se afla si cele dermatologice, cele hepatice si cele hematologice.

Adauga frunzele de stevie in salate pentru a-i aduce un plus de savoare, pentru a intari anumite arome sau pentru a mai reduce din taria unora dintre ingrediente. Spala bine frunzele, taie-le in bucati sau lasa-le intregi, mai ales daca sunt frunze mici.

Iar daca pregatesti o salata orientala sau o salata de cartofi, nu ocoli stevia, pe care o poti toca marunt si adauga peste cartofii din salata.