greseli pe care le faci atunci cand te epilezi pe picioare

Folosind un aparat de ras pentru a îndepprta părul nedorit de pe picioare pare a fi o opțiune mult mai convenabilă decât epilarea cu ceară. Dar să nu uităm de erupția cutanată, iritația și umflăturile care urmează după. Dacă v-ați confruntat cu aceste și alte probleme de ras, înseamnă că ați făcut una sau mai multe dintre aceste greșeli comune, în timp vă radeți picioarele.

Rasul uscat

Nimeni nu ar trebui să se radă pe picioarele uscate decât dacă folosiți un aparat de ras electric. Spuma este o necesitate în timpul rasului în scopul de a asigura un bărbierit bun. Bărbieritul uscat va lăsa arsuri, ceea ce va provoca iritații mai târziu.

Nu exfoliați

Exfolierea este necesară pentru a freca departe pielea uscată și descuamată înainte de ras. Sărind peste exfoliere înaintea rasului va face ca aceste celule moarte să se acumuleze pe lama de ras și va face rasul mai puțin eficace.

Rasul în direcția greșită

Rasul la întâmplare în fiecare direcție este un alt motiv pentru arsuri de ras și păr crescut sub piele. În mod ideal, ar trebui să radeți, în direcția de creștere a părului (în jos).

Nu hidratați după ras

O altă greșeală frecventă făcută de mulți este ignorarea hidratării după ras. Hidratantul va contribui la netezirea pielii și, de asemenea, calmează orice fel de iritare sau tăieturi provocate în timpul rasului.

Ignorarea arsurilor de ras

Cu toate acestea, în cazul în care v-ați ales cu arsuri după ras, asigurați-vă că le tratați mai repede, deoarece arsurile netratate pot provoca o infecție. Utilizați o compresa caldă pe zona afectată pentru a o relaxa.