rodii nutrienti

Toamna marchează începutul multor lucruri minunate : vreme rece , frunze colorate , alimente de toamnă delicioase , cum ar fi supe , tocane și plăcinte . Toamna marchează , de asemenea, începutul de sezon al rodiilor . Nutritiv , delicios și distractiv de a-l mânca, acest superfruct oferă multe beneficii pentru sănătate .

O rodie este un fruct foarte bogat in substante nutritive, ceea ce îl face destul de popular în întreaga lume. Fructul are originea în zone din nordul Indiei, Pakistan, Iran și Afganistan, deși, de asemenea, crește în peninsula Malaezia, Asia de Sud, California, Armenia, Africa tropicală și altele. Acest fruct are o textură foarte tare pe exterior, care poate fi portocaliu-galben, roșu sau violet. Interiorul de rodie este umplut cu arile roz cu semințe de in, care sunt suculente și dulci.

Rodiile sunt adesea apreciate , deoarece acestea sunt umplute cu mai multi antioxidanti , cum ar fi punicalagin, decat alte alimente.

Rodiile sunt , de asemenea, bogate in vitamina C , cu 100 ml conținând 16 la sută din necesarul zilnic al unei persoane .

De asemenea, conține cantități mari de vitamina K , care ajută pentru a sprijini sănătatea oaselor și vitamina B5 , care ajuta corpul să metabolizeze , proteine ​​, carbohidrați și grăsimi.

Rodiile sunt pline de mangan , care ajută la formarea structurilor osoase în timpul procesului metabolic și potasiu , care ajută la menținerea funcțiilor celulare și echilibrează nivelurile de lichid .

Fructul este , de asemenea, ridicat in fosfor , magneziu , calciu , zinc și fier . Există foarte puțină grăsime într-o rodie și nu conține colesterol .

Fructul are doar 130-150 de calorii , aproximativ 105 de calorii fiind derivate din semințe .

Aceste semințe sunt bogate în calorii , deoarece acestea conțin uleiuri nesaturate , zahăr și carbohidrați , dar există o mulțime de fibre și unele proteine ​​din aceste semințe , de asemenea.