Portrait of young woman drinking water

Beneficiile consumului de apă potabilă au fost mult discutate în mass-media. Apa vă ajută să vă păstrați hidratat, ceea ce este important, deoarece fiecare celulă din corpul vostru are nevoie de apă, în scopul de a absorbi nutrienți și de expulza deșeuri. Dar care sunt unele dintre cele mai puțin cunoscute beneficii?

Apa este foarte bună pentru piele. Dacă nu beți suficientă apă , veți suferi de piele uscată , și veți fi nevoiți să folosiți mai multe creme si loțiuni pentru a vă hidrata . Cu toate acestea , cremele și loțiunile nu lovesc la rădăcina problemei . Consumul rdicat apă potabilă menține pielea hidratată și reduce apariția liniilor fine și a ridurilor .

Dacă nu beți suficienta apă, corpul va încerca să rețina apă, în scopul de a conserva resursele . Acestă retenție face pielea pufoasă și poate duce chiar la balonare .

Apa potabilă ne ajută să slăbim. Există un motiv pentru care cele mai multe diete și programe de fitness vă întreabă dacă beți suficientă apă. Unul dintre beneficiile apei este faptul că vă ajută să pierdeți în greutate . Apa suprimă pofta de mâncare , asa ca nu mâncați la fel de mult . Apa potabilă , de asemenea, previne retenția de lichide , deoarece corpul nu va încerca să-și păstreze apa dacă are suficientă.

Apa potabilă , de asemenea, ajută organismul să ardă grăsimile stocate . Dacă nu beți suficientă apă , ficatul va fi obligat să ajute rinichii la detoxifierea corpului. Atunci când bei multă apă , rinichii nu au nevoie de ajutor suplimentar , astfel încât ficatul va fi capabil de a metaboliza grasimile stocate mai eficient . Consumul suficient de apă elimină toxinele din organism și previne constipația .