De ce unele femei nu poarta machiaj? Nu este vorba mereu de principiul frumusetii naturale. De cele mai multe ori este timpul, lenea sau faptul ca ele nu stiu toate regulile aplicarii cosmeticelor. Relatia dintre femei si cosmetice ar trebui sa fie amuzanta, simpla si intotdeauna despre cum sa obtina cel mai frumos look. Din pacate, vietile ocupate permit putin timp pentru ingrijire si relaxare, chiar.

Din pacate, cand o femeie alege sa nu poarte machiaj, ceilalti o vor vedea ca fiind lenesa sau neatenta la fizicul ei. Desi este adevarat doar pentru un mic numar de femei, makeup-ul este o pierdere de timp si deloc necesar. Adevarat, dar pana la urma, cele mai multe nu poarta machiaj pentru ca nu stiu sa il aplice.

Unde aflam cum se aplica machiajul?

Majoritatea invata sa se aranjeze de la mamele lor. In timp insa, sursele pentru aplicarea machiajului sunt foarte bogate: de la femeile din jurul nostru mai in varsta, am ajuns la articole de revista, carti sau cursuri tinute de specialisti in makeup. Sa nu mai vorbim de Internet, care ofera infinit de multe surse utile.

Multi makup artists au scris carti despre aplicarea machiajului. Cartile acestora includ si poze si detalii si comparatii de culori care pot explica alegerile potrivite in functie de tonurile pielii si de culoarea ochilor. De asemenea, exista si cursuri ale celor mai buni din domeniu.

Cu siguranta, cele mai la indemana si care ajuta cel mai mult sunt revistele. Exista pe piata zeci de reviste care contin sfaturi si idei in aplicarea machiajului si alegerea celor mai bune produse. Cel mai util este ca o revista de femei este intotdeauna plina de stiri despre ultimele trenduri si tehnici, aplicare si culori. Bineinteles ca Internetul este o sursa bogata de informatii, pe care o folosim zilnic. Exista sute de site-uri despre produse cosmetice si sfaturi in legatura cu aplicarea lor.

Machiajul ar trebui sa fie simplu, placut si amuzant. Te face sa te simti mai feminina si mai frumoasa, desi trebuie sa ai grija sa nu exagerezi cu aplicarea lui. Ia cu tine o prietena si distrati-va, pregatiti-va de o iesire in oras. Asta doar daca si ea este o glamour girl!