durere san

Durerile la nivelul sânilor este o plângere comună, care este de multe ori experientată de către femei, fie constant sau intermitent. Această condiție poate fi de fapt declanșată de mai mulți factori. O femeie poate suferi de dureri de piept, ca urmare a unei multitudini de motive , cum ar fi boli de sân , asistență medicală , sensibilitate , leziuni sau chiar infecții . Uneori, astfel de durere a fost cunoscută să se manifeste de la consumul de anumite medicamente cum ar fi Lanoxin , Anadrol sau Thorazin.

Inutil să spun că durerile la nivelul sânilor ar trebui să fie luate în serios și un medic ar trebui să fie consultat cât mai curând. Cu toate acestea , ar fi înțelept să nu intrați în panică. Durerile de sân este o afecțiune care apare mai ales la femeile mai tinere care sunt la menstruație. O astfel de durere nu este văzută foarte des la femeile mai în vârstă, mai ales pe cele care nu mai au menstruație. Uneori, cauza durerii de sân este un dezechilibru simplu în hormoni .

Durerea în piept pot fi împărțite în două tipuri : durere ciclică și non-ciclică . Durerea ciclică, de obicei, asociată cu ciclul menstrual este inofensivă. În timp ce durerile de sân non-ciclice, de obicei, vin de la sânul în sine sau zona înconjurătoare.

Iată câteva cauze ale durerii de sân care apar mai frecvent la femei :

Boala de sân. Aceasta este cea mai frecventă cauză pentru o femeie de a experimenta dureri în piept. Boala de sân este , de asemenea, cunoscută sub numele de modificări fibrochistice sau boala fibrochistică. O femeie care suferă de modificări fibrochistice va avea dureri în unul sau ambii sâni. Un examen fizic va dezvălui existența unor noduli elastici cunoscuți sub numele de fibroadenoame. Țesuturile care susțin glandele vor simți, de asemenea, ca și cum acestea se îngroașă. Acest tip de durere este văzută cel mai frecvent la femeile în anii lor de reproducere .

Dureri în timpul menstruației. Dezechilibrul hormonal este unul dintre cele mai comune cauze de dureri de sân la o femeie care este la menstruație. Cauza principală a acestui tip de durere este un dezechilibru în nivelurile de estrogen din organism. Acest dezechilibru conduce la o creștere a dimensiunii sânilor , cauzând astfel durere și disconfort .

Dureri cauzate de alăptat. Multe mame care alăptează se plâng de durere în timp ce alăptează. Drenajul necorespunzător poate fi una din cauzele durerii, pentru că , în cazul în care copilul nu se alimentează corect , laptele se acumulează în sân și provoacă durere . Uneori, atunci când o femeie. Uneori, se mamele pot apleca asupra copiilor lor în timpul alăptării . Această postură duce la stres fizic în corpul mamei și poate , de asemenea, duce la dureri de spate și dureri de piept .