Masca cu ulei de salvie

Salvia, cunoscuta ca o planta din familia labiatelor, provine din Europa de sud si se cultiva la noi in gradini.  In general, salviile constituie tufisuri dense foarte ramificate, dar cu aproximativ aceeasi infatisare.

Medicii greci si romani ca: Galen, Plinius, Dioscoride, o considerau o regina a ierburilor tamaduitoare, cu efecte protectoare magice si in scrierile lor au elogiat-o mult.

Infuzie
Se prepara din 1 lingura frunze uscate oparite cu 250 ml apa clocotita, dar care se va fierbe 1 minut pentru a se elimina din uleiul eteric care are o oarecare toxicitate, apoi vasul se lasa descoperit 10-15 minute. Se consuma 3 cani/zi, dupa mesele principale.

Masca cu ulei de salvie

Masca este destinata ingrijirii tenului gras sau mixt cu pori dilatati. Salvia ajuta la curatarea tenului datorita proprietatilor sale antibiotice, antifungice si astringente. Se aplica saptamanal pe tenul perfect curat, preferabil dupa o expunere la aburi cu musetel, urmata de eliminarea comedoanelor. Se mentine 15-20 de minute. Se indeparteaza cu o compresa imbibata in apa calduta si in final una rece.