Datorita continutului bogat de vitamine si minerale, drojdia de bere mai este folosita in diete de slabire si in tratamente cosmetice.
Drojdia de bere este un organism viu. Ea e foarte bogata in vitamine ale complexului B, saruri minerale si fermenti. Prin asta, schimburile organice sunt favorizate iar inmultirea celulelor continute in piele este stimulata, determinand inlaturarea necurateniilor de pe obraz.
Cura de drojdie de bere, atat externa cat si interna, este indicata mai ales in cazul tenurilor grase. Folosirea mastilor trebuie sa aiba o frecventa constanta: de doua ori pe luna.
O bucatica de drojdie proaspata, de dimensiunea unei alune, se dilueaza cu putin lapte caldut pana dobandeste consistenta unei smantani groase. Compozitia se intinde pe fata, pe gat si pe decolteu, intr-un strat de circa un centimetru grosime. Dupa 20 de minute, masca se spala cu multa apa calda.
Drojdia de bere contine vitaminele:
B1 – eficienta in combaterea tulburarilor digestive, cardiace, pentru tratarea depresiilor, nevralgiilor si oboselii;
B2 – utila in combaterea eczemelor, a imbatrinirii pielii; B3 – implicata in procese ce tin de echilibrarea sistemului nervos ; B5 – stimulent natural al glandelor corticosuprarenale, remediu anti-stres, mareste rezistenta la infectii ; B7 – care neutralizeaza colesterolul, fiind indicata in obezitate; previne caderea parului; B8 – utila pentru reglarea metabolismului proteinelor si grasimilor; B9 – are efect antianemic, ajuta la mentinerea echilibrului hormonal;