Stilettos sau tocurile inalte sunt ceea ce au in comun toate femeile, cu siguranta. Nu numai ca le fac sa para mai inalte, dar le lungesc forma picioarelor, le fac sa para mai subtiri. Totusi, tocurile pot fi o provocare mai ales pentru cele care sunt la inceput cu mersul „pe varfuri”.

Asigura-te ca porti marimea potrivita. Marimile pantofilor sunt putin diferite de alte tipuri de incaltaminte, dar poti cere parerea si vanzatorului.

Intotdeauna sa porti tocurile in casa, prima oara. Orice pereche noua de pantofi trebuie purtata mai intai ceva timp, plimbandu-te prin casa.

Alterneaza intre statul jos si in picioare cand porti tocuri foarte inalte, pentru a odihni picioarele. La fel, alterneaza si intre tipurile de pantofi si lungimea tocurilor, in anumite zile. Nu poti purta aceeasi pereche de pantofi 5 zile la rand.

Cand mergi pe tocuri, este important sa faci pasi marunti. Pasii marunti vor lua din presiunea piciorului si iti va reduce riscul de a cadea.

Pastreaza-ti picioarele apropiate cand mergi. Va parea ca pasesti ca pe podium si vei avea si mai multa stabilitate.

Postura trebuie sa fie perfecta, altfel, vei aduga presiune deloc necesara asupra picioarelor. Stai dreapta si mergi drept.

Ai grija mare de talpi. Unghiile sa nu fie foarte lungi, altfel te vei rani. Acasa inmoaie picioarele in apa calda pentru a le calma.