Cele mai bune lucruri ale verii sunt vacantele – relaxarea la soare, inotul in piscine sau la mare. Dar soarele si apa sarata sau cu clor iti afecteaza parul. Urmareste cateva sfaturi pentru a preveni acest lucru.

Parul, in special cel vopsit sau tratat chimic, are nevoie de multa protectie. Inotatul in apa cu clor sau sarata este foarte daunator parului si il face aspru si sensibil. Foloseste un balsam bogat in proteine sau tratamente de par aplicate inainte de a intra in apa. Mastile de par sunt recomandate. Spala parul dupa inotat, pentru a-l mai curata.

Evita uscatul parului cu foehn-ul, cel putin in lunile calduroase de vara. Parul se usuca foarte bine si natural.

Foloseste un pieptene cu dintii rari si nu peria parul ud, pentru ca se rupe mai usor. Bigudiurile si aparatele de indreptat parul pot afecta paril de asemenea, asa ca lasa-l sa respire in forma lui naturala si joaca-te cu esarfe de par si coronite.

Cauta produse naturale, pentru ingrijirea parului. Parul care este spalat frecvent cu sampon si balsam care contin substante chimice precum sulfati pot duce chiar si la caderea parului. Alege produse organice, naturale, si citeste eticheta cu atentie.

Foloseste masti pentru par, facute in casa – sunt mult mai bune si mai ieftine. Cele cu ulei de cocos sau masline sunt foarte bune pentru scalp si par; inmoaie parul cateva ore si apoi acopera-l. Dupa aceea, spala-l cu sampon.