Cu atatea zambete stralucitoare imprastiate in media, tot mai multi oameni cauta sfaturi pentru albirea dintilor. Dintii albi sunt tineri si atrag. In loc sa cheltuiesti o avere pe produse si pe tratamente, mai bine citeste cateva trucuri de zi cu zi, economice, pentru un zambet mai frumos.

Evita mancarurile si bauturile care pateaza dintii. Cafeaua, ceaiul negru, fumatul, dulciurile, vinul rosu, toate ataca smaltul. Persoanele care le consuma ar trebui sa se spele imediat pe dinti, atent, si ca sfat, sa bea bauturile dulci cu paiul, pentru a evita contactul cu dintii.

Produsele de albire a dintilor. O pasta de dinti cu efect de albire poate ajuta la eliminarea petelor, daca este folosita regulat. Daca vrei sa folosesti neaparat produse speciale pentru alibrea dintilor, utilizeaza-te o data pe luna si doar la recomandarea medicului.

Curatarea profesionala. Curata-ti dintii profesional, de doua ori pe ani. Multi dentisti ar trebui sa va ofere mai multe informatii despre programarea lor.

Bicarbonatul de sodiu. Bicarbonatul este un ingredient regasit in majoritatea pastelor de dinti. O astfel de pasta este simpla de facut acasa – inmoaie o periuta de dinti umeda in bicarbonat si spala-ti dintii in mod normal.

Alte sfaturi: bea multa apa la mese pentru a preveni resturile de mancare intepenite printre dinti. Mananca mai putine mancaruri si bauturi dulci. O dieta bogata in fructe si legume vor reda dintilor un alb vizibil si mai putine probleme dentare.